Abonamente

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎23-08-2013
0

Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

Dragii mei cavaleri in rosu,

 

Probabil ar fi trebuit sa postez asta in momentul in care s-a intamplat dar sincer, nu am stiut ca exista o comunitate unde poti sa ceri ajutor si sa pui intrebari. Va rog sa cititi pana la ultimul rand, n-o sa ia mai mult de 5 minute (3 minute am masurat eu).

 

In fine, am simtit ca e nevoie sa explic la tătî lumea cum optiunea Internet Combo poate fi folosita fara sa ajungi sa platesti aprox. 400 RON pentru aprox. 500 MB folositi peste limita prevazuta.

 

Deci (sau fara deci), in August anul trecut (2012) am luat un telefon la abonament pentru nepotica mea si in acelasi timp am ales si optiunea de 1.5GB Internet Combo pentru ca asta e singuru internet pe care il are. Domnisoara de la magazinul Vodafone de unde am cumparat acest telefon mi-a explicat foarte clar ca in momentul in care limita de internet este intrecuta, viteza de navigare va fi redusa la 128kbps si nimic altceva. Asta mi s-a parut logic pentru ca sunt client Vodafone in strainatate si au exact aceleasi reguli. Mi-a fost dat si un modem si un al doilea SIM care, se pare, trebuiesc date fiecarui client care vrea internet combo.

 

Cand a venit prima factura, am avut surpriza neplacuta sa constat ca peste cei aprox 100 RON pe care trebuia sa-i platesc lunar, au fost adaugati inca 400 de voinici. In total , 500 de voinici pentru un abonament care trebuia sa ma coste 100.

 

Am deschis un caz cu Vodafone si un domn de acolo au fost destul de amabili sa-mi explice ce am semnat. Si mi-a explicat exact opusul a ce mi-a explicat domnisoara din magazin, si anume, ca in momentul in care limita de date este depasita, ceea ce se consuma peste, va fi taxat cu 20 centi/MB DAAAAAAR, vezi ca e cu dichis, daca vreau intr-adevar sa folosesc asa cum mi-a explicat domnisoara din magazin, eh, atunci trebuie sa schimb SIM-u domle, ala din modem sa-l pun in telefon si o sa descarce mai incet dar ar trebui sa fie gratuit. Si mai e ceva, SIM-ul din modem nu "stie" a da telefoane si a primi SMS-uri deci ori alegi telefoane si SMS-uri + Internet la 20 centi/MB ori numai Internet la 128 kbps.

 

Intr-adevar, aste e o situatie de genul: nu citesti contractul de 3 ori, te costa amarnic, asadar, imi asum vina, DAR, dragii mei cavaleri in rosu, va rog mult, aveti maaaare grija cat mai continuati practici de genul acesta in care transparenta termenilor contractuali este discutabila.

 

Eu unul stiu sigur ca in momentul in care se implinesc cei 2 ani de abonament, nu il mai prelungesc si schimb si reteaua. De ce? Pentru ca m-ati pacalit si ati facut-o pe fata: "Domnule client, dumneavoastra trebuie sa platiti suma asta pentru ca cei 500 de MB au fost folositi pe SIM-ul principal..."

SIM principal??? Ma, voi sunteti debili mintal?

Sunt 1 client? Sunt.

Am un abonament si o extraoptiune? Am.

De ce (Doamne iarta-ma) ma taxati in functie de ce SIM a fost folosit pe telefon??? Alta explicatie decat o incercare sa stoarceti mai multi bani de la clienti fara ca ei sa aiba modalitati legale de raspuns, nu gasesc, altfel de ce ati folosi anexe pentru fiecare SIM in loc sa treceti toate costurile pe un singur contract?

 

Va multumesc pentru atentie si va urez tuturor o toamna bogata si cu facturi mici.

 

Membru de onoare
Postări: 1.125
Înregistrat: ‎29-10-2012
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

Buna icezar,

 

Te rog, trimite-mi un mesaj privat care sa contina numarul de telefon in cauza pentru a putea verifica situatia descrisa.

 

 

Multumesc,
Roxana

Membru de onoare
Postări: 1.125
Înregistrat: ‎29-10-2012
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

Iti confirm primirea mesajului privat si iti ofer raspunsul aici, intrucat este de interes general.

 

Abonamentul de internet COMBO functioneaza in felul urmator: pe numarul de telefon se instaleaza o extraoptiune cu trafic de internet, spre exemplu 1,5GB, pentru care se ofera o cartela SIM aditionala si un modem de internet.

 

Traficul de 1,5GB este la comun si se imparte atat pentru conexiunile efectuate pe telefon, cat si pentru cele efectuate pe modem, dar este alegerea ta cat trafic utilizezi pentru fiecare dispozitiv. Iar, precum este mentionat in contract, in momentul in care traficul de 1,5GB este epuizat, pe telefon esti tarifat cu 0,2 EURO/MB cu TVA inclus, iar pe modem-ul de internet, viteza este limitata la maxim 128kbps, pana la urmatoarea data de facturare.

 

Aceste aspecte sunt prezente atat in contractul pentru abonamentul de telefon, cat si pentru cel de internet mobil. In cazul in care doresti informatii punctuale, putem continua discutia in mod privat, deoarece datele din contract sunt confidentiale.

 

 

Multumesc,
Roxana

Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎23-08-2013
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

"Abonamentul de internet COMBO functioneaza in felul urmator:" Asta e prima propozitie care elimina orice urmeaza dupa ea. Ceea ce explici este ca eu am 2 abonamente. Unul pentru un numar (cel pentru SIM-ul care sta de obicei in telefon) si al doilea pentru al doilea numar (care e in modem si care in mod normal nu ar trebui folosit daca limita de viteza ar fi pur si simplu aplicata la SIM-ul din telefon).

 

Acest lucru nu este logic, e confuz si e usor interpretabil ca fiind o modalitate sa reduceti controlul abonatului asupra propriilor costuri rezultand in facturi supraincarcate.

 

E pur si simplu un truc inventat de dragii vostrii sefi care se scalda in bani cand restul populatiei se scarpina in cap incercand sa inteleaga de ce sunt faliti dupa o luna de munca extenuanta.

 

Cat despre mentiunile referitoare la ce e stipulat in contract, daca vroiam sa viu batut peste obraz cu termeni contractuali, veneam la poarta sediului Vodafone si ma luam de gardian.

Highlighted
Membru de onoare
Postări: 1.125
Înregistrat: ‎29-10-2012
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

[ Editat ]

Confirm aspectul mentionat de tine in primul paragraf. In momentul de fata beneficiezi de doua abonamente, unul pentru voce si unul pentru Combo. Nu este posibil sa folosesti doua cartele SIM pentru un singur numar.

 

O cartela SIM o folosesti in telefon, pentru abonamentul de voce si pentru a utiliza trafic din abonamentul de internet Combo, iar cealalta cartela SIM cu numar diferit o folosesti in modemul de internet pentru conexiunea la calculator.

 

Metoda prin care functioneaza fiecare numar in parte, dupa epuizarea traficului de 1,5GB, este data de parametrii aferenti. Spre exemplu, telefonul se conecteaza la internet prin punctul de acces "live.vodafone.com", iar abonamentul de internet mobil se conecteaza prin punctul de acces "internet.vodafone.ro". Din acest motiv pe telefon traficul suplimentar se tarifeaza, iar pe modem traficul suplimentar nu este tarifat, insa viteza este limitata pana la urmatoarea data de facturare.

 

Nu este confuz, acest abonament imparte aceleasi caracteristici ca abonamentul Familia, dar in loc de un fond comun de minute, Combo ofera trafic de internet. De asemenea, nu reprezinta o modalitate de reducere a controlului abonatului asupra costurilor, intrucat poti verifica in orice moment traficul disponibil din extraoptiune utilizand serviciul Cost Control, disponibil la *123#.

 

Termenii contractuali sunt baza raspunsurilor pe care ti le-am oferit, motiv pentru care au fost mentionati mai sus.

 

 

Multumesc,

Roxana

Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎23-08-2013
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

OK... deci daca in telefon schimb APN-ul din "live.vodafone.com" in "internet.vodafone.ro" viteza va fi redusa dupa ce limita este depasita dar nu va fi taxat suplimentar? (asta e probabil cea mai importanta intrebare la momentul acesta).

 

Roxana, te rog sa nu iei asta personal dar eu imi mentin pozitia.

 

Toate retelele din tara unde sunt acum, incluzand Vodafone, folosesc un proces de facturare mult mai transparent decat Vodafone Romania. Mai precis, in cazul in care ai cumparat un pachet de date de la ei, in loc sa factureze pentru fiecare SIM sau optiune, mai important, in loc sa aiba clauze contractuale diferite pentru internet in mobil si internet, spre exemplu, in tableta, folosesc aceleasi clauze si daca folosesti internet in telefon si intreci limita, viteza e redusa, nu esti taxat in plus. Aceeasi masura e aplicata si SIM-ului din tablet.

 

Ceea ce face Vodafone Romania e: pun clientul sa semneze pentru 2 abonamente cu clauze diferite si cu limite diferite (pentru acelasi serviciu: internet), limite care pot fi cu usurinta intrecute, de multe ori, fara ca abonatul sa-si dea seama (dinadins [Doamne fereste], limite tehnica.. nu stiu care e motivul).

 

Nu e eficient si nu e "customer friendly" sa pui clientul sa tasteze in fiecare zi sau la fiecare ora *123#. Nu stiu cui sa-i trasmit asta (cineva din conducere) pentru ca stiu sigur ca asta va imbunatatii satisfactia clientilor (CSAT).

 

Faptul ca nu trebuie sa ai grija sa nu intregi limita in telefon ca o sa-ti explodeze factura, o sa ajute romanii sa doarma mai bine noaptea - ca parca n-au saracii destule pentru care sa fie ingrijorati. Daca ma uit prin forum, vad o groaza de clienti care se plang din cauza acestui lucru.

 

Daca raspunsul la prima mea intrebare este "Da", atunci schimbarea setarilor de internet in telefon ar fi primul pas catre clienti mai fericiti.

 

Daca Vodafone decide sa nu faca nimic... Pre-paid pe alta retea sa fie.

 

Poate sunt doar un Roman din diaspora care spera ca se pot schimba lucruri spre bine in Romania... Sau poate sunt prea naiv.

Membru de onoare
Postări: 1.125
Înregistrat: ‎29-10-2012
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

[ Editat ]

Cartela SIM din telefon se conecteaza pe APN-ul "live.vodafone.com" datorita serviciilor pe care este construita in sistem. Orice altceva decat acest APN va duce la lipsa unei conexiuni functionale. In acelasi mod functioneaza si cartela SIM cu abonamentul Combo. Datorita acestui aspect, un numar de voce nu poate fi migrat catre o cartela de internet sau vice versa.

 

In aceleasi postari in care sunt mentionate contestari ale traficului de internet depasit vei vedea informatii oferite de catre colegii mei despre aplicatii terte ce se pot instala pe smartphone pentru contorizarea traficului si setarea unor limite de avertizari, daca versiunea sistemului de operare nu cuprinde deja aceasta functie.

 

De asemenea, poti folosi cu incredere aplicatia MyVodafone care iti ofera si posibilitatea de a adauga un widget cu informatii despre costul suplimentar pe ecran, ca in imaginea de mai jos:

 

Screenshot_2013-08-23-20-04-36.jpg

 

Nu iau nimic personal, insa nu iti pot face o comparatie intre serviciile oferite de Vodafone in Romania si cele oferite intr-o alta tara, deoarece noi suntem specializati doar pe cele oferite in tara in care activam. Pentru Vodafone UK, spre exemplu, exista o comunitate dedicata produselor si serviciilor aferente tarii respective.

 

 

Multumesc,

Roxana

Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎23-08-2013
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

[ Editat ]

Draga Roxana,

 

Ai dreptate. Intr-adevar, cand cumpar o masina, am posibilitatea sa-mi cumpar un cablu si un software de diagnosticare (sper ca intelegi unde bat). Aplicatii terte? MyVodafone (cu informatii care se reinnoiesc o data la 6-7 zile)? Tu vorbesti serios?

 

Uite care-i treaba, am lucrat in vanzari si relatii cu clientii (asa cum faci tu acum) vreo 2 ani. La momentul respectiv tineam mortis la parerea mea (indusa de factorul motivational financiar) dar am realizat ca de fapt suport niste hoti.

 

Vodafone Romania "greseste" fata de clientii sai in felul urmator:

 

1. Construieste contracte diferite, cu clauze diferite si limite diferite pentru acelasi serviciu;

2. Se asigura ca taxarea traficului suplimentar este facut pe dispozitivul pe care clientul il foloseste cel mai mult (din punct de vedere statistic, acela este telefonul mobil);

3. Nu ofera nici o posibilitate de alegere intre viteza redusa dar trafic gratuit si viteza maxima dar trafic taxat, pe telefon;

4. Construieste Ofera SIM-uri care nu permit posibilitatea mentionata la punctul 3;

5. Trimit clientii la aplicatii terte de contorizare a traficului sau ii forteaza sa foloseasca aplicatia MyVodafone care nu arata informatii la zi (pe data de 23, cel mai nou status era din 17, astazi, 26, cel mai nou status e din 23, si sunt sigur ca o sa mai ia 2-3 zile pana informatiile sunt aduse la zi).

 

In tarile civilizate, aceste "greseli" se pedepsesc in instanta.

 

Stiu ca o sa ai un raspuns "istet" la ceea ce am scris, in numele lu' Voda, asa ca inchid cu un sfat: Vodafone RO, va rog sa ajutati clientii sa doarma mai bine noaptea si sa aiba net free dar mai incet pe telefon daca vor sa aleaga aceasta optiune, ca s-au saturat saracii de verificat contu de 10 pe zi si de platit facturi umflate. 

Colaborator debutant
Postări: 67
Înregistrat: ‎07-06-2013
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

Spuneti-mi va rog la un Combo 500MB la 5 euro impreuma cu oferta speciala pentru Cluj Vodafone Smart Free 11 cu 1000min nationale + sms national nelimitat + 300MB, impreuna sunt 800MB pe abonament. Daca consum doar de pe un stick impreuna cu sim-ul de combo se vor consuma doar cei 500MB sau toti 800 ?

Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎23-08-2013
0

Re: Optiunea internet combo... smecherie in contract (anexa)?

Daca folositi SIM-ul "de net" adica acela care e in modem, se consuma toti si ceea ce folositi peste va fi la viteza mai mica dar gratuit (atentie ca SIM-ul "de net" nu stie a da telefoane si SMS-uri). Dar daca treceti peste 800 MB si folositi SIM-ul "de telefon" atunci o sa platiti in plus in functie de termenii contractului. La mine au fost in jur de 400 RON pt 500 MB in plus. Smecheria e ca net-u' e numa' unu' dar dau 2 SIM-uri sa fie siguri ca uita omu si trece limita pe telefon.