Abonamente

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Colaborator
Postări: 68
Înregistrat: ‎14-12-2012
0

Preventel si un abonament nou

Daca apari in baza de date preventel cu o datorie la o alta firma de telefonie cum iti poti face aboanment la vodafone unde nu ai niciun abonament si astfel nu exista probleme,daca acest lucru este posibil?

De exemplu pentru pt un abonament nou red 29 fara telefon ce trebuie facut in acest caz,se percepe o plata in avans,cat este aceasta sau care este procedura?

Membru de onoare
Postări: 791
Înregistrat: ‎17-09-2012
0

Re: Preventel si un abonament nou

 

Buna andrei33,

 

Raspunsul complet al acestei intrebarii il vei primi in magazin deoarece depinde de valoarea datoriei. Daca este mare, pentru a activa un abonament Vodafone, este posibil sa ti se solicite achitarea restantei catre compania respectiva sau este posibil sa ti se solicite achitarea unei plati in avans sau a unei garantii.

 

 

Multumesc,

Roberta

 

Vizitator
Postări: 8
Înregistrat: ‎15-03-2014
0

Re: Preventel si un abonament nou

Buna ziua,

 

am incercat sa fac un abonament cu o firma noua pe un numar de 9 cartele, si mi s-a cerut un avans de 10.000 (o suta de milioane lei vechi) PENTUR FIECARE CARTELA, deci o suma mai mare de 20.000 de euro.

 

Am mai incercat sa fac abonament di curiozitate cu alta firma pe care o gestionez pentru doua abonamente (valoare 32 eu lunar) si mi s-au ceru CINCIMIIEURO!!!

 

Am intrebat si mi s-a spus ca sunt inscris in sistem preventel (habar nu aveam despre ce i vorba.

 

Partea interesanta este ca acum un an si jumatate am facut un abonament cu Vodavone pentru alta firma, pe care nu mi s-a cerut nimic, care merge in continuare si pe care nu am nici o restanta.

 

Acum, undeva e o greseala: daca rezulta datorii, de ce anul trecut a mers bine?

Daca nu rezulta, care e problema?

 

Intrebarea mea mai importanta: cine este Dl. Preventel?

Vreau sa spun, exista un sediu, o adresa, un contact?

Daca apar informati proaste despre mine, din orice motiv, nu ar fi cazul sa fiu informat, nu sa aflu la un magazin?

Cum pot afla ce este in acest sistem?

 

Mersi mult de raspuns

 

Bruno

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Preventel si un abonament nou

Salut,

Sistemul Preventel este o baza de date comuna companiilor de telefonie mobila din Romania, care inregistreaza contractele nerespectate din punct de vedere financiar efectuate in cadrul tuturor furnizorilor de telefonie nationale. Ceea ce inseamna ca: daca datele inregistrate in sistem in momentul activarii abonamentului de firma coincid cu un contract nerespectat sau cu probleme financiare avut la oricare dintre operatorii nationali, se va cere o suma drept garantie pentru siguranta contractuala actuala. 

Aceste informatii ti-au fost oferite in magaazin de catre colegii mei? 

Sistemul Preventul nu apartine Vodafone-ului sau altui operator de telefonie, ci este, precum spuneam, un sistem independent comun. 

 

Multumesc,

Claudiu

Vizitator
Postări: 8
Înregistrat: ‎15-03-2014
0

Re: Preventel si un abonament nou

Multumesc mult de raspuns pront.

 

NU ca nu mi au fost oferite: treaba asta e de acum doua saptamani, si tot ce mi s-a spus a fost "asa vrea sistemul" si "Vodafone are drept de...".

Tocmai de asta am scris imediat la serviciu clienti si dupa 10 zile, adica ieri (14-3) mi s-a raspuns ca pe baza sistemul preventel asa trebuie sa fie, fara sa mi se dea nici un detaliu.

Asa ca m-am informat, si am descoperit aceasta minune, si de asta am scris aici ca mi se pare ca oferi raspunsuri mai precize.

Totusi, inteleg ca in tara asta exista o anumita traditie despre "dosare", dar cred ca e dreptul meu - daca circula informatii proaste despre mine - sa aflu despre ce este vorba si cine este interlocutorul.

Si oricum, nu mi se explica de ce acum un an jumatate am facut un abonament cu o alta firma pe care o gestionez fara sa mi se ceara nimic (abonamentul care - cum a scris - tot merge si e la zi)

Acum incerc sa inteleg - si daca ma ajut it sunt recunoscator - daca acest Preventel este o institutie, are un sediu, are un operator care baga date in el, daca se poate discuta, samd.

Adica, daca scrie "nerespectare contractuala", e o sansa de a afla despre ce i vorba, sau trebuie mers la mama omida? :-)

 

Mersi de ajutor

 

Bruno

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Preventel si un abonament nou

Salut,

 

Am primit mesajul tau, multumesc pentru informatii. 

Voi demara o serie de verificari sa vedem ce gasim si revin cu raspuns. 

Toate cele bune!

Claudiu

Vizitator
Postări: 8
Înregistrat: ‎15-03-2014
0

Re: Preventel si un abonament nou

[ Editat ]

Salut,

 

situata a mers mai departe: ti am zis ca abonamentele am incercat sa le fac la Cosmote, si totul parea bine.

Azi am primit un telefon de la ei ca au fost avertizati de vodafone ca am un istoric de escroc deci nu m-au dat drum.

Am sunat la vodafone, am stat juma de ora cu o biata fata de la relatii cu clienti, care m-a confirmat ca d,a intr-adevar asa rezulta de la serviciu de frauzi, dar nu a fost in stare sa imi spuna care e problema.

Acum avev o situatie complet suprarealista:

 

sunt abonat Vodafone, pe numarul 07*******, facut de un an jumatate, pe care nu mi s-a cerut nimic, si acum, tot in sistemul vostru, rezulta ca sunt un mare escroc, dar nimeni e in stare sa imi spuna care ar fi escrocheria.

Si ma faceti imposibil sa fac alte abonamente.

E clar ca acum o sa fac toate demersurile necesare, dar chiar ar fi frumos ca acel X (evident ca nu se stie numele) care spune ca sunt un escroc, sa fie in stare sa imi comunice care este problema.

Sau ne am intors la dosarele Securitatii?
Mersi de ajutor, daca e posibil

O zi buna

 

Bruno

 

 

Vizitator
Postări: 8
Înregistrat: ‎15-03-2014
0

Re: Preventel si un abonament nou

Admit ca sunt intr-adevar surprins:

pe baza de cine stie ce greseala m-ati pus in cine stie ce blacklist, dar nu firma cum am crezut, ci pe mine ca persoana fizica blocand de fapt orice posibilitatea de a face un abonament cu orice operator (ajungand la situatia ridicola - verificata acum cateva zile - in care nu pot face al doilea abonament Vodafone cu o firma pe care gestionez, in timp ce am deja unu tot Vodafone cu care nu am nici o restanta. Baieti de la magazin erau complet dezorientati.)

Si in timp ce incerc sa inteleg ce se intampla, nimeni e in stare sa imi spuna care este problema si primesc numai raspunsuri gen "mesajul D.vs e foarte important pentru noi, si va confirmam ca l-am citit".

 

Eu inteleg ca orice se face in Romania trebuie sa aiba o trasatura autoctona, sa ne reaminteasca ca suntem in Romania, dar nu vi se pare ca in cazul asta s-au cam depasit limitele ineficientei si nesimtirii?

 

Acum sunt in Italia, dar imediat cand ma intorc va garantez o publicitate superba, ca doar nu sunt ultimul vagabond aterizat de doua zile.

O zi buna

 

Bruno

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Preventel si un abonament nou

Salut,

 

Ti-am trimis un mesaj privat pe care nu l-ai citit (imi apare in lista de outbox ca fiind necitit). In orice caz, situatia a fost deja preluata de un departament specializat si urmeaza sa primesti un raspuns. Sunt de parere ca, inainte de a presupune anumite situatii, sa asteptam raspunsul oficial, pentru ca doar astfel situatia va fi lamurita si rezolvata. 

 

Multumesc,

Claudiu

Vizitator
Postări: 8
Înregistrat: ‎15-03-2014
0

Re: Preventel si un abonament nou

Admit incapacitatea mea de a ma relationa cu sistemul vostru: am incercat de mai multe ori sa citesc acel mesaj, dar tot insiste sa mai ma identific, in timp ce deja imi arata identificat, si oricum imi trimite la forum.

Am cautat un inbox, dar m-am dat batut.

Cat despre situatia, nu sunt "presupuneri", ci simple constatari: in doua saptamani (aproape trei) tot ce am primit de la voi - incluziv de la tine - promisiunea ca cineva se va ocupa de cazul meu si ca mi se va raspunde.

Apoi, orice se intampla, sunt sigur ca pe baza cine stie ce microparagraf a unui articol de regulament Vodafone va demonstra ca a actionat absolut corect, deci nu o sa pierd timp sa ma lupt in sensul asta.

Am zis numai ca mi se pare corect ca lumea sa fie informata ca se poate gasi intr-o situatia kafkiana fara sa aiba nici o vina si fara nici o explicatie.

Acum vedem "departamentul specializat" cat de timp pune sa se ocupe de mine.

 

O zi super

 

Bruno