Abonamente

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Vizitator
Postări: 3
Înregistrat: ‎11-11-2012
0

Suma initiala de justa despagubire

Ca orice subiect care "dauneaza" afacerilor, stabilirea sumei initiale de justa despagubire este redactata intr-un fel din care sa intelegi cat mai putin spre deloc, doar doar o lasi balta si platesti mai departe. In documentul oficial TCG din 1 ian 2017 este pus un tabel de stabilire a sumei initiale din care eu nu inteleg nimic. (Termeni si Conditii Efectele incetarii contractului 10.3. ) Poate cineva mai inteligent ca mine sa-mi spuna conform tabelului, daca am contract sub 10Eu (respectiv 9.91eu) pe o perioada contractuala de 12luni, din care au ramas 8, fara niciun fel de echipament contractat, cat ar fi suma aia initiala? 

 

 

Moderator
Postări: 687
Înregistrat: ‎26-04-2017
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Buna, 

 

In situatia in care nu ai beneficiat de un echipament, taxa de justa despagubire se calculeaza in functie de lunile ramase pana la finalizarea contractului. Astfel, taxa de justa despagubire va fi valoarea abonamentului / luna * numarul de luni ramare pana la finalizarea perioadei minime obligatorii. 

 

In situatia in care doresti sa stii cu exactitate aceasta suma, te rugam sa scrii o cerere datata si semnata olograf si sa ne-o trimiti folosind formularul de suport disponibil aici: https://goo.gl/RkFthF. Colegii mei vor calcula aceasta taxa si te vor contacta pentru a-ti spune suma in cauza. Este important sa stii ca aceasta este variabila deci s-ar putea ca la momentul in care vei fi contactat sa fie vorba despre 7 luni si nu despre 8 luni. 

 

Multumesc,

Madalina

Vizitator
Postări: 3
Înregistrat: ‎11-11-2012

Re: Suma initiala de justa despagubire

In concluzie, desi n-am primit nimic la pret redus, (la ultima prelungire de contract pe 12 luni am dat minute internationale pe niste Mb de net in plus), sunt obligat sa platesc abonamentul indiferent cum, pana la expirarea celor 12 luni, desi a devenit cam pagubos pentru mine, tot voi avand oferte mai avantajoase. Nu inteleg ce este JUST in chestia asta, dar am inteles un lucru foarte important. Niciodata n-o sa mai fac vreun contract cu voi! Consider ca-mi bagati mana in buzunar, si asta grav.
Moderator
Postări: 687
Înregistrat: ‎26-04-2017
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Buna!

 

Pentru a pute discuta in concret despre aceasta solicitare si, mai ales, pentru a putea verifica numarul in sistem,  iti recomandam sa iei legatura cu noi fie apeland la *222, fie completand formularul de email de aici:https://www.vodafone.ro/personal/asistenta/contact/index.htm .

 

Numerele de telefon si datele personale inregistrate pe codul de abonat sunt informatii protejate de politica de confidentialitate si nu pot fi facute publice.

 

Multumesc,
Madalina

Sfătuitor
Postări: 46
Înregistrat: ‎09-06-2012
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Antologic.

Deci, să văd dac-am înțeles bine... Exemplu. Am un contract pe 24 luni, fără telefon sau alte echipamente. Plătesc doar minute, SMS-uri și MB. După 4 luni vreau să reziliez. Conform cu ce spuneți, trebuie să plătesc cele 20 luni rămase? Asta n-ar fi, totuși... „plata unui serviciu de care nu beneficiez”?

 

Care ar fi justificarea economică?

Aveți pe cineva într-un birou care confecționează megabytes? Consumați ceva material pentru fabricarea SMS-urilor? Adică, să spunem că am 500 SMS-uri pe lună, voi le fabricați pe toate la începutul contractului și-mi dați lunar partea, iar dacă vreau să plec mai devreme trebuie să plătesc manopera?

Sau poate îmi rezervați timp de antenă, pe fiecare lună, pentru convorbirile mele, timp pe care nu-l folosește nimeni altcineva? Facem un calcul cu câți clienți cu minute nelimitate aveți și cât timp ar trebui să alocați lunar? O lună are, rotund, 43200 minute. Vodafone se laudă că are mult mai mulți clienți, deci nu prea stă în picioare scuza cu rezervarea timpului pentru fiecare client.

 

Sau poate nu văd eu acea justificare. Nu vreți s-o explicați aici, pentru toată lumea?

Highlighted
Sfătuitor
Postări: 46
Înregistrat: ‎09-06-2012
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Bună seara,

Îmi cer scuze, dar nu reușesc să citesc răspunsul dat de Vodafone întrebării mele de mai sus.

N-ați vrea să-l repetați?

Moderator
Postări: 687
Înregistrat: ‎26-04-2017
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

[ Editat ]

Buna, Paxi!

 

Ne pare rau pentru timpul mai mare de asteptare. Din pacate in aceast perioada avem un numar mai mare de solicitari astfel incat raspundem cu o anumita intariziere. Depunem tot efortul sa scurtam acest timp de asteptare. Emoticon fericit

 

Cu privire la intrebabile tale, cel mai indicat este sa citesti Termenii si conditiile de utilizare pentru persoane fizice / juridice, in functie de categoria din care faci parte. Iti recomand aceasta intrucat acolo vei regasi sectiunea ÎNCETAREA CONTRACTULUI, sectiune care iti ofera lamuriri cu privire la toate neclaritatile mentionate de tine. 

 

In situatia in care nu mai gasesti acest document, poti accesa urmatorul link: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/termeni-si-proceduri-legale/conditiile-de-furniz.... Te rugam sa iei in calcul faptul ca sunt mai multe astfel de documente. Acestea difera in functie de data la care ai ales sa inchei abonamentul in cauza. Astfel ca, daca tu ai incheiat un abonament inainte de data de 15 Iunie 2015, va trebui sa verifici sectiunea Termeni si conditii / Clauze principale contractuale - arhiva

 

Multumesc,

Madalina

Sfătuitor
Postări: 46
Înregistrat: ‎09-06-2012
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Deci, după cum spuneam într-unul din mesajele pe care domnișoara modelator a binevoit să le șteargă, aici e răspunsul pe care mi l-a oferit Vodafone la întrebarea cu taxa de pros-pardon, „de justă despăgubire”, în caz că altcineva mai are nelămuriri legate de justificări și alte întrebări conexe...:

„Pentru că așa scrie în contract”.

Copilăresc de simplu. Mă întreb de ce nu m-am gândit și eu la așa ceva. Probabil că ar trebui să dau și eu la o facultate, un ID, IFF, ceva...

 

PS. Domnișoară, sper ca mesajul să rămână aici, vizibil. NU este mesaj privat, NU încalcă regulile forumului.

Iar în cazul în care veți dori să ștergeți iar mesajul, vorbiți mai întâi cu dl. Moise și rugați-l să mă sune. Urgent. Altfel ajungem iar să vorbim cu alții, și am fost rugat în mod specific să nu mai vorbesc acolo...

Cheerio!

Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎07-01-2018
0

Re: Suma initiala de justa despagubire

Eu am inteles ca aceasta taxa, de justa despagubire,este abuziza, nefiind o clauza care se poate negocia la inceputul contractului si fiind platita doar de catre client. Adica , Vodafone daca reziliaza contractul nu se obliga la plata acestei taxe. Te rog sa ne tii la curent si pe restul, suntem multi in aceasta situatie.