Acoperire

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Republica Moldova este model de densificare a rețelei

[ Editat ]

Postez câteva fotografii ale unor stații de telefonie mobilă din Republica Moldova.

În zonele din afara localităților, oriunde ai fi, dacă te uiți de jur-împrejur, imposibil să nu dai cu ochii de cel puțin o stație de telefonie mobilă. În Chișinău, este ceva normal să vezi celule montate pe stâlpi. Mai sunt și pe la noi pe alocuri pe câte un stâlp, dar extrem de rar comparativ cu Chișinăul (de exemplu în Brăila am văzut un singur stâlp, cu o singură celulă pe el, pe Șoseaua Buzăului în drept cu cimitirul vechi Radu Negru, a lui Orange, iar în Tulcea sunt 3 celule pe reclama de la Dedeman, clătinându-se puternic atunci când bate vântul; nu m-am chinuit să aflu ale cărei rețele sunt).

 

Celule în clopotnița Catedralei Mitropolitane din Chișinău

Celule în clopotnița Catedralei Mitropolitane din Chișinău

 

Stații 3G pe stâlpi, cu ciorchini de RRU

Chisinau-stalp1-23sept2015-m.jpg   

 

Chisinau-stalp2-23sept2015-m.jpg

 

Stație pentru extravilan + localități mici (pe marginea drumului local care leagă drumul național M14 de localitatea Lupa-Recea, Raionul Strășeni)

Aproape_de_Lupa-Recea-24sept2015-m.jpg

 

Stație care acoperă doar o comună cu aprox. 600 gospodării (loc. Sireți, Raionul Strășeni)

Sireti-pe deal-23sept2015-m.jpg

 

Alte celule în localitatea Sireți + antenă omnidirecțională (la noi nu am văzut nicăieri așa ceva; presupun însă că există, dar nu am văzut eu) 

Sireti-23sept2015-m.jpg 

 

Stație destinată acoperirii Stațiunii Balneare Codru și a Mănăstirii Hîrjăuca (Raionul Călărași)

S-a montat pe un coș de fum vechi al unei centrale termice care a fost modernizată, coșul fiind în prezent nefolosit.

Statiunea_balneo_Codru-24sept2015-m.jpg

 

Stație care acoperă 3 localități mici, aflate în văi înguste: Trebujeni, Butuceni și Morovaia (Raionul Orhei)

Trebujeni&Butuceni-23sept2015-m.jpg

 

 

Se zice că Republica Moldova este mai săracă decât România... În Republica Moldova prețurile serviciilor de telefonie sunt mai mici și sunt în lei moldovenești, nu în euro. Stațiile sunt însă mult mai numeroase decât în România, și au pe ele multe celule. Nu sunt doar trisectorizate (cu celule orientate în 3 direcții) așa cum sunt majoritatea stațiilor Vodafone România.

Să zicem că este o stație pentru acoperire rurală, care acoperă comuna pe care o numim X, având aproximativ 500 gospodării, și drumul care trece prin comună. În România această stație va fi trisectorizată astfel: o celulă bate spre spre localitate, iar celelalte două spre cele două părți ale drumului, în cele două direcții în care te poți deplasa pe acest drum atunci când pleci din comună. Complet aiurea adică: celula care bate spre comună va fi mereu full, cauză din care calitatea sunetului va fi slabă și traficul de Internet va merge „ca ochii mortului”, iar celelalte două celule vor fi mai mereu libere! În Rep. Moldova nu e așa: în direcția localității vor fi cel puțin 2 celule, care nu bat în aceeași direcție, ci unghiul lor de acoperire diferă cu câteva grade, pentru a se acoperi cât mai bine localitatea. Există și la noi astfel de stații, dar destul de rar. Eu știu așa o stație (Orange) supra-aglomerată care „duce” mai mult de 2000 de numere, având pe ea și sharing cu Vodafone, și o altă stație Vodafone care trebuie să acopere și o comună aflată la 11 km distanță. În Republica Moldova nu am văzut o localitate care să aibă o stație aflată la așa o mare distanță. Da poate nu am văzut eu...

Oare când vom începe să vedem și la noi niște stații ca cele din poze? Adică mici și dese, iar cele rare super-dotate...

Membru VIP
Postări: 4.498
Înregistrat: ‎08-02-2012
0

Re: Republica Moldova este model de densificare a rețelei

Многие здоровья, Молдова!

Emoticon fericit

██████████████████████████████████████████████████████████████████


ModeratorMATEI ᵖʳᵒᶠ ᵐᵃᵗᵉ


Moderator