Alţi producători

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎01-07-2014
0

Upgrade la Windows Mobile 10

Salut,

 

Doresc sa stiu si eu care va fi procedura de upgradare a terminalelor Nokia Lumia 630 (cu Windows 8.1), din reteaua Vodafone, la Windows Mobile 10? Stiu ca inca nu s-a puspe piata Windows Mobile 10, insa nu vreau sa patesc ce am patit cu ultima actualizare la Windows Phone 8.1 (Denim) pe care nici pana in prezent nu am primit-o; desi alte companii de telefonie au facut aceasta actualizare inca de prin martie-aprilie.

Doresc sa imi actualizez telefonul la Windows Mobile 10 in intervalul de 1 an de la aparitie deoarece actualizarea se face gratuit, cf. ultimelor declaratii oficiale ale Microsoft.

Va multumesc

Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012

Re: Upgrade la Windows Mobile 10

Salut Dragos,

Si eu sunt posesorul unui terminal Nokia Lumia 1020 cu sistemul de operare Windows Phone 8.1 si urmăresc cu atentie noutatile din domeniul Windows si Windows Phone.
Din câte știu eu, Microsoft a afirmat în repetate rânduri, inclusiv pe pagina web proprie de stiri, că toate terminalele ce în prezent rulează sistemul de operare Windows Phone 8.1 vor putea fi actualizate in mod gratuit cu sistemul de operare Windows Phone 10, din momentul in care acest sistem de operare va fi disponibil (zvonurile spun ca probabil prin septembrie-octombrie a.c.). Eu nu am citit nicăieri vreo afirmație oficială care să precizeze ca actualizarea la Windows Phone 10 se va putea face gratuit doar in primul an. Acest lucru stiu ca este valabil pentru sistemul de operare Windows 10 dedicat desktop-urilor, laptop-urilor si tabletelor. Pentru acestea este adevărat că se va putea face upgrade gratuit de la sistemul de operare Windows 7, sau Windows 8/8.1 la sistemul de operare Windows 10 doar in primul an de la lansare, lansare anunțată pentru 29 iulie.
Revenind la terminalele Windows Phone, dacă vrei să experimentezi sistemul de operare Windows Phone 10 o poți face deja dacă te inrolezi in programul Windows Phone Insider. Microsoft iti recomanda sa faci asta nu cu telefonul tau mobil principal ci cu unul de rezervă dacă ai asa ceva întrucât versiunea Technical Preview a lui Windows Phone 10 este încă in lucru si e posibil ca telefonul sa se mai blocheze, sa nu preia toate apelurile etc.
De asemenea ar trebui sa verifici daca ultima versiune Technical Preview de la Windows Phone 10 poate fi instalată pe Lumia 630.
Nu cred că Vodafone România iti poate spune acum cum se va desfășura procesul de actualizare. E încă prea devreme pentru o asemenea discuție după părerea mea. Stiu că Microsoft a afirmat că sistemul de operare Windows Phone 10 va oferi o mult mai mare independenta de operatorii de telefonie mobilă decât oferea Windows Phone 8.1. Nu cunosc însă mai multe detalii legate de această independență.
Cosmin
kkk
Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎15-03-2012
0

Re: Upgrade la Windows Mobile 10

Buna seara!

As vrea sa stiu daca faptul ca imi upgradez sistemul de operare Windows 8.1 la Windows 10 pe Nokia Lumia 630 implica pierderea garantiei, in conditiile in care modificarile de natura software reprezinta un caz de anulare a acesteia mentionat in certificatul de garantie al telefonului.
Multumesc anticipat!
Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012

Re: Upgrade la Windows Mobile 10

In prezent nu a fost lansata versiunea oficiala a lui Windows Mobile 10. Deocamdata exista doar versiunea Insider Preview. Daca nu ma insel, instalarea versiunii Insider Preview anuleaza garantia. Dar, daca Doamne fereste, aveti nevoie sa predati telefonul in service, puteti oricand reveni la Windows Phone 8.1 inainate de a preda telefonul in service. Evident, am presupus ca telefonul mai poate fi pornit.

Daca veti astepta pana and va fi lansata versiunea oficiala de Windows Mobile 10, telefonul dumneavoastra va face trecerea la aceasta versiune in mod gratuit, ca si cand ati instala o actualizare de sistem de operare. Iar aceasta operatia nu va anula garantia.

Cosmin