Alte servicii

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎03-08-2013
0
Soluţie acceptată

Taxa pentru activarea GPS-ului

Am incercat sa activez GPS-ul pe un telefon Huawei de la Vodafone al unui prieten si ma intreaba daca sunt de acord a fi taxat pentru nu stiu ce trafic pentru comunicarea cu satelitii, moment in care am renuntat.

Deci tot ce am facut a fost sa intru in aplicatia Sygic>settings>"Utilizeaza satelitii GPS pentru actualizarea pozitiei", dupa care sunt intrebat de acea taxa.

Ce treaba are GPS-ul cu operatorul de retea telefonica? Despre ce taxa era vorba?

 

Intreb asta din pura curiozitate, pentru ca din cate stiu eu GPS-ul este un serviciu pasiv, in sensul ca nu se transmit date catre satelitii (nici nu ar avea cum), ci doar satelitii trimit niste informati statice de sincronizare (ceas si pozitia satelitilor in orbita).

Daca este vorba despre un serviciu adiacent GPS-ului (gen trafic rutier in timp real) ce utlizeaza traffic de date, si este activat automat la activarea GPS-ului .. mi se pare extrem de abuziv.

Membru de onoare
Postări: 1.205
Înregistrat: ‎17-01-2012

Re: Taxa pentru activarea GPS-ului

Buna expert_vision

 

Mesajul afisat pe telefonul mobil este unul de atentionare care te informeaza ca in anumte conditii aplicatia se va conecta la internet. Atata timp cat traficul de date din telefon este oprit nici o aplicatie nu poate utiliza resursele de internet. 

 

Am verificat si eu aplicatia Sygic si nu necesita conectivitate la internet pentru navigare insa actualizarea aplicatiei sau hartilor este necesar sa fie facuta pe o conexiune de date sau wireless, de unde si mesajul de atentionare.

Poti testa aceste informatii pe respectivul telefon. Asigura-te ca este oprita conexiunea de date mobila cat si conexiunea wi-fi si vei vedea ca GPS-ul va incerca sa actualizeze informatii.

 

Multumesc, 
Cristina

info_320x37.jpgtc_320x37.jpg

Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎03-08-2013
0

Re: Taxa pentru activarea GPS-ului

Aha, deci este vorba despre aplicatia Sygic care cere connexiune de date pentru actualizari de informatii, care probabil merge dezactivat si din Sygic, sau cum ati sugerat, prin dezactivarea traficului de date. Eu credeam ca este un serviciu adiacent de la operator care vine o data cu activarea GPS-ul.

Multumesc pentru explicatii !
Membru de onoare
Postări: 1.205
Înregistrat: ‎17-01-2012
0

Re: Taxa pentru activarea GPS-ului

Buna expert_vision

 

Personal nu am reusit sa testez aplicatia insa poti verifica daca o poti seta cu privire la actualizarile care necesita conexiunea la internet.

 

GPS-ul telefonului este o functie a acestuia care nu depinde de cartela SIM.


Multumesc, 
Cristina

 

 

info_320x37.jpgtc_320x37.jpg