Alte servicii

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Specialist
Postări: 94
Înregistrat: ‎13-02-2014
0
Soluţie acceptată

valabilitatea maxima sms samsung 3572

Cum pot seta in meniul telefonului SAMSUNG S3572 (dual sim) durata de valabilitate a unui SMS care nu este receptionat si ramane in asteptare?

 

Nu gasesc in telefon deloc aceasta setare, iar operatorul Vodafone nu ma poate ajuta si imi spune ca este o setare din telefon. (cineva de la Vodafone Magheru mi-a sugerat sa sun la *222, iar cei de la *222 mi-au spus sa ma duc la un magazin Vodafone :-) -- deci nu se pricep nici unii si nici ceilalti)

 

Problema pe care o am este ca atunci cand trimit un sms cuiva care are telefonul inchis, dupa aproximativ 5 minute primesc inapoi raportul de remitere: "delivery failed", chiar daca durata de valabilitate ar fi de 4 zile in cazul Vodafone. Am facut un test cu cartela SIM intr-un alt telefon, Nokia single-sim, si parea totul in regula -- deci nu e de la cartela. Totusi, pe celalalt SIM, pe Orange nu am deloc aceasta problema.

 


Multumesc anticipat.

Specialist
Postări: 94
Înregistrat: ‎13-02-2014
0

Re: valabilitatea maxima sms samsung 3572

[ Editat ]

Cei de la suportul tehnic Samsung Romania mi-au raspuns si au spus ca nu este o setare din telefon (asa cum sugereaza cei de la Vodafone Magheru si de la *222):

 

"Va informam ca telefonul dumneavoastra nu are o astfel de setare, aceste setari sunt efectuate de catre operator, va recomand sa verificati cartela intr-un alt telefon este posibil ca situatia sa persiste indiferent de telefon. 


Cu stimă, 

Damian 
Echipa pentru Suport Online 
SAMSUNG Relatii Clienti"

 

Acum cateva zile cineva de la un Vodafone shop mi-a sugerat schimbarea cartelei SIM, care insa se face numai contra cost...

 

Raman cu un gust cam amar vazand problemele de organizare ale Vodafone si incapacitatea (sau rea vointa?) de a rezolva o problema relativ simpla...

Membru de onoare
Postări: 1.205
Înregistrat: ‎17-01-2012
0

Re: valabilitatea maxima sms samsung 3572

Buna cst179


Ai incercat sa setezi valabilitatea mesajelor la maxim cu cartela SIM introdusa intr-un alt telefon care iti afiseaza aceasta optiune?


Poti incerca si schimbarea cartelei SIM si costul modificarii il voi ajusta eu  pe urmatoarea factura (daca utilizezi abonament) sau direct pe cartela (daca utilizezi cartela reincarcabila).

Multumesc, 
Cristina

info_320x37.jpgtc_320x37.jpg

Specialist
Postări: 94
Înregistrat: ‎13-02-2014
0

Re: valabilitatea maxima sms samsung 3572

[ Editat ]

Buna ziua.

 

 

Da, am incercat sa setez valabilitatea mesajelor la maxim pe un alt telefon: am folosit un Nokia (care are aceasta optiune in meniu si e si single-sim; nu stiu exact modelul). Am sperat ca setarea sa ramana memorata pe cartela SIM, dar nu a fost asa. Se pare ca setarea ramane memorata in telefon si nu in SIM.

 

Ramane fara raspuns urmatoarea intrebare: Daca telefonul meu NU ARE DELOC in meniu optiunea de a modifica valabilitatea mesajelor, cum s-a ajuns ca valabilitatea sa fie de doar 5 minute? Cu siguranta eu nu o puteam modifica in nici un fel, daca nu am deloc optiunea in telefon!... Este posibil ca problema sa fi fost din start, de cand am cumparat cartela (aprilie-mai 2012 aproximativ). Eu de abea recent am observat ca unele mesaje pe care le trimiteam nu ajungeau la destinatar(i). Totusi, avand in vedere faptul ca eu nu pot modifica valabilitatea mesajelor din meniul telefonului, cred ca problema este legata de cartela sim sau de niste setari din sistemul Vodafone (setari asociate cartelei sim). Atunci cand am pus cartela in alt telefon, setarile din sistemul Vodafone au fost inlocuite cu setarea facuta din telefon. (setarea din telefon a fost considerata mai prioritara si astfel s-a folosit setarea din telefon si nu cea din sistemul Vodafone) Curios ca nimeni de la Vodafone nu se pricepe!...

 

Voi incerca schimbarea cartelei sim dar cand voi avea bani. Momentan nu imi permit (am unele probleme cu intarzierea salariului dar se vor rezolva). Multumesc pentru amabilitate si pentru ca va oferiti sa imi treceti costul modificarii de sim pe urmatoarea reincarcare (folosesc cartela prepay) dar totusi as prefera sa platesc cash schimbarea cartelei sim.

 

 

Multumesc.

Membru de onoare
Postări: 1.205
Înregistrat: ‎17-01-2012
0

Re: valabilitatea maxima sms samsung 3572

Buna cst179

 

Trimite-mi, te rog, numarul tau de telefon si il voi verifica in sistem pentru a ma asigura ca este totul in regula. Din pacate nu avem posibilitatea sa testam telefonul pentru a verifica daca exista setarea sau vreo modalitate prin care sa editam aceasta optiune.

In situatia in care achiti cash taxa pentru schimbarea cartelei eu iti voi oferi credit de 4 Euro pe cont.

Multumesc, 
Cristina

info_320x37.jpgtc_320x37.jpg

Specialist
Postări: 94
Înregistrat: ‎13-02-2014

Re: valabilitatea maxima sms samsung 3572

Solutia a fost schimbarea cartelei sim la un magazin Vodafone. S-a rezolvat si acum am valabilitate normala pentru sms-uri! Cred ca pana la urma era vorba de cartela sim si nu de setarile din sistemul Vodafone -- din moment ce inlocuirea cartelei sim a rezolvat problema. Din ce am mai citit pe net, cartelele sim au o durata de viata, dupa care se deterioreaza si nu se mai pot citi datele de pe ele. Unii spun ca se magnetizeaza, altii ca se deterioreaza cipul de pe ele. In orice caz, setarile referitoare la valabilitatea mesajelor, din cartela sim, fie nu erau citite corect, fie erau scrise gresit pe cartela. Presupun...

 

M-am bucurat sa gasesc si oameni amabili la Vodafone, pe forum dar si in magazinele Vodafone (dar nu si la *222 Emoticon fericit ). Pe la alti operatori oamenii amabili sunt adevarate exceptii!... Cred ca o clipa de amabilitate conteaza mai mult decat o campanie intreaga de reclame!