Altele

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Consultant
Postări: 97
Înregistrat: ‎01-02-2012
0

Zapp

Salut,

 

Nu prea stiam unde sa postez topicul asta, dar ma gandeam ca la 'Altele' se incadreaza perfect. 

 

Ce parere aveti despre Zapp, tehnologia CDMA si serviciile oferite. Mai foloseste careva reteaua asta? 

Eu unu mai am un numar de ani de zile pe un terminal de ani de zile ... acum pe Pre-Pay. 

Oare este vreo sansa ca Vodafone sa foloseasca CDMA pentru voce?

 

Alex.

Highlighted
Înţelept
Postări: 132
Înregistrat: ‎27-02-2012

Re: Zapp

O folosesc eu pentru Internet, dar vocea pe CDMA este mai clara ca pe GSM?

Membru de bază
Postări: 237
Înregistrat: ‎16-01-2012
0

Re: Zapp

Buna Bogdi_Marian992.

Unele evaluari arata ca serviciile de voce la nivel de claritate au de suferit in cazul retelelor de telefonie mobila bazate pe tehnologie CDMA.

Multumesc, Mirela
Consultant
Postări: 97
Înregistrat: ‎01-02-2012
0

Re: Zapp

Exista de multa vreme o lupta apriga intre CDMA si GSM.

 

In mare stiu ca CDMA a fost prima tehnologie folosita in ROmania, prin '91, daca nu ma insel, cu primul operator (Zapp). Tehnologia isi are radacinile undeva prin al doilea Razboi Mondial in America. 

 

Diferente semnificante nu's: unu are cartela altu nu, iar codificarea si decodificare se face diferit. Convorbirile pe CDMA, sunt mai securizate, foloseste mai putin resurse energetice, asa ca telefoane de obice au baterii care rezista mai mult si n-au probleme cu semnlul. 

 

A facut Zapp-ul o chestie interesanta anul trecut sau acum doi-trei ani (nu mai retin) cand a fost un cutremur in Romania si a fost o problema de semnal, o mica reclama prin care a trimis un SMS tututor utilizatorilor 'Zapp a fost singura retea care a functionat pe perioada cutremului' sau 'Zapp a fost singura retea a carui semnal nu a avut de suferit pe perioada cutremurului'. 

 

Nu ca ar avea vreo sansa sa concureze cu vreun operator serios de pe piata... Din cate stiu inca nu exista o decizie din partea OTE cu primire la vocea pe Zapp. Stie alticineva ceva?

Vizitator
Postări: 3
Înregistrat: ‎02-01-2014
0

Re: Zapp

[ Editat ]

Buna dimineata! Am avut si eu telefon zapp si chiar n-am avut probleme cu semnalul. A fost cateva saptamani pobleme dar si-a revenit. Avea sunet clar auzeam fara pobleme persoana pe care o sunam chiar si cu o liniuta la semnal unde aria de acoperire era aproape nula, acum nu mai e telefonie zapp si-mi pare rau ca au scos de pe piata zapp.