Android

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Membru veteran
Postări: 528
Înregistrat: ‎12-01-2012

Android Task Manager - folositor sau daunător?

[ Editat ]

Aplicaţiile în Android sunt activităţi incluse. De exemplu, aplicaţia Gmail are mai multe activităţi, dintre care una este "trimite e-mail". Când expediezi un fişier printr-un email, dintr-un file manager, aplicaţia solicită acţiunea de trimitere email, într-o aplicaţie de e-mail, pentru a trimite fişierul. Acest lucru va avea ca rezultat funcţionarea aplicatiei de e-mail atunci când utilizatorul nu a lansat-o de fapt. În cazul în care utilizatorul "ucide" ulterior aplicaţia de e-mail, deoarece el/ea crede ca este o aplicatie nesolicitată, Android trebuie să o relanseze, în scopul de a finaliza ghidul de sarcină cerut .. trimiterea unui fişier. Dacă utilizatorul continuă închiderea forţată a aplicaţiei de e-mail, Android va continua sa o relanseze. Acest lucru duce la resurse de sistem irosite (inclusiv de viaţă a bateriei), deoarece utilizatorul se luptă cu sistemul .. şi sistemul va câştiga.

În cazul sistemului de operare Windows, funcţionarea stabilă si optimă presupune a avea o cantitate cât mai mare de memorie liberă. Linux-ul, nu are acest "defect". El funcţionează la fel de bine cu o cantitate liberă de 200 MB a memoriei RAM sau cu 20 MB. Android a fost conceput să închidă aplicaţiile care nu mai sunt necesare în vederea eliberării memoriei, atunci când alte aplicaţii solicită resursele respective.

 

Drept urmare, nu vă recomand să instalaţi o aplicaţie terţă de gestionare a aplicaţiilor şi a resurselor, în special dacă versiunea de Android pe care o aveţi instalată pe telefon este 2.3 aka Gingerbread.

Membru de bază
Postări: 187
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

Chestia asta am citit si pe alte forumuri de specialitate,am avut si eu instalat un task killer dar pana la urma am renuntat deoarece nu mi s-a parut folositor.

Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

Detin un Vodafone 858 Smart, si vreau sa spun ca spre exemplu daca telefonul executa facebook in fundal (facebook-ul consuma sa zic cam 30%) telefonul incepe sa ucida automat alte aplicatii si de cele mai multe ori este ucis UI. Cam drept rezultat imi dispare, sa zic asa desktop-ul.  Mai intampina cineva problema asta?

 

Am incercat cu mai multe versiuni de android si face acelasi lucru. Am auzit ca 2.3.7 ar fi o versiune mai buna.

Membru veteran
Postări: 528
Înregistrat: ‎12-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

În condiții normale aplicațiile vitale, cum este și UI-ul, se folosesc de o parte rezervată a memoriei RAM. Nu prea are voie să facă așa ceva. Ai încercat sa vezi pe un alt telefon Vodafone 858 dacă se intamplă același lucru? Poate să fie un defect tehnic dacă susții că ai încercat cu mai multe versiuni de software.
Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

Uite cam asa ceva... 

 

E adevarat ca el vine de la vodafone cu Android 2.2 si eu i-am pus 2.3.7 dar aceeiasi problema o am si cu Android 2.2. Daca il duc la garantie banuiesc ca trebuie sa le arat asta cu softul stock?

Membru veteran
Postări: 528
Înregistrat: ‎12-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

Trebuie să mă interesez și voi reveni cu un răspuns pe PM.
Începător
Postări: 20
Înregistrat: ‎30-01-2012
0

Re: Android Task Manager - folositor sau daunător?

     Salut. Problema cu task manager-ul pentru Android este una des dezbatuta dar rar inteleasa.

 

     Desi este pe platforma linux,cum a spus si OP-ul,tin sa va anunt ca Android-ul nu este altceva decat un Java Compiler. Lasand aspectele tehnice deoparte,da,e bine sa ai un task manager si in acelasi timp sa te folosesti si de programul de monitorizare al proceselor in derulare. De cele mai multe ori vei gasi acolo procese ce ruleaza dar pe care nu le gasesti si in Task Manager-ul instalat.

 

     Problema cu UI-ul o au toate telefoanele Android. Cum sistemul de operare este un RAM hog,e normal ca sa cedeze interfata. Cel mai des se intampla pe dispozitivele HTC si in special pe cele noi care ruleaza cu Sense 3.0 (Sense-ul este frumos dar cere mult prea multe resurse) iar atunci cand anumite aplicatii necesita o mai mare cantitate de memorie pentru a rula sau a fi inchise fluent,aceasta se restarteaza pentru a elibera acea cantitate necesara.

 

     Este oarecum strigator la cer sa ai un dispozitiv cu 1GB de ram din care doar 3-400 sa fie utilizabili pentru aplicatii/jocuri. Nu e de vina Android-ul cat UI-urile folosite de Motorola,Samsung,HTC,etc.

 

     Ca o concluzie finala,tin sa va recomand a folosi acest task manager si catre cei care intampina problema restartarii interfetei de utilizator - nu va temeti,e ceva normal,e o reactie tip "fail-safe" a sistemului de operare,nu se va intampla nimic rau,daunator sau ireversibil. Servus