Cartelă preplatită

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012

Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Navigand pe internet am fost intampinat de un mesaj care parea la prima vedere credibil ca voi castiga un premiu.Am fost inselat dar am o singura nedumerire cum poate cineva sa se foloseasca de servicile tel.mobile asa de usor.Aceste nr.sunt verificate de cineva in ce scop sunt utilizate sau firmei ii convine ca castiga din valoarea smseului.

Membru de onoare
Postări: 1.749
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Buna danutzld,

 

Numarul 1314 apartine unui furnizor de servicii speciale. Ti-am lasat si un mesaj privat  cu cateva detalii. Pentru mai multe informatii, va fi necesar sa ii apelezi.

 

O zi frumoasa!

 

Multumesc,

Irina

VMS
Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎21-12-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Am cazut in aceeasi capcana si am raspuns la o serie de intrebari prin sms la 1314 pentru castigarea unui ipad. Ulterior cand am citit mesajul remis am aflat si tariful practicat de 2Euro/sms.

Este o inselatorie evidenta posibila cu consimtamantul tacit al firmei vodafone. O sa renunt in curand la "serviciile" acestei firme.

 

Marius

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Salut VMS,

 

Serviciile acestor furnizori pot fi folosite din cadrul oricarei companii de telefonie. Toate aceste costuri le revin lor, nu companiei Vodafone, ceea ce inseamna ca din acest punct de vedere compania noastra nu are absolut nicio vina si nimic de castigat precum mentionezi tu in postarea initiala. 

In acelasi timp, depinde cum privesti cuvantul "inselatorie", intrucat participarea la concursul respectiv nu ti-a fost impusa, ci oferita la alegere. Informarea asupra acestor costuri nu ne priveste pe noi, reprezentantii Vodafone si orice reclamatia sau nemultumire adusa, trebuie directionata de tine personal catre firma in cauza. 

 

Un alt exemplu care intareste afirmatia mea este de exemplu apelarea numerelor speciale (distrigaz, numere scurte de taxi, etc) care sunt taxate in afara minutelor nationale. Aceasta taxare nu poate fi numita inselatorie, intrucat sunt servicii speciale considerate taxabile de catre firmele in cauza. Vodafone este un punct de trecere, fiind primul obiectiv care factureaza. 

 

Daca ai nemultumiri, trebuie sa renunti la "serviciile" firmei in cauza. 

 

Vodafone ofera suport pentru situatiile neplacute legate de serviciile oferite de companie, nu de alte firme sau furnizori. 

 

Multumesc,

Claudiu

VMS
Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎21-12-2012

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Am sunat la serviciul clienti a lui vodafone ca sa semnalez aceasta frauda desavarsita prin acest sms la 1314 si m-au directionat catre firma Simplex Invest care mi s-a comunicat ca ar fi detinatoarea acestui numar de sms.

Mi-a raspuns o voce feminina care m-a intrebat direct daca doresc informatii despre factura mea fara ca eu sa apuc sa solicit vreo informatie. I-am semnalat apoi frauda dar a negat vehement ca acest numar de sms ar apartine firmei respective si ca nu este vorba despre nici o frauda, responsabilitatea revenindu-mi numai mie pentru ca am ales sa raspund la acel sms.

Dupa ce am raspuns la un numar destul de mare de intrebari am fost restrictionat printr-un sms trims de 1314 in care erau specificate urmatoarele:

"Limita maxima admisa pentru acest serviciu a fost atinsa. Va rugam sa nu mai trimiteti mesaje pentru acest serviciu. Telefon 1800 tarif normal. Va multumim."

Dupa acest mesaj sms-urile au fost blocate nu au mai ajuns la 1314 iar intrebarile s-au oprit.

Intrebarea e cine m-a blocat si de ce?

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Salut,

 

Aceste servicii tin strict de firmele in cauza. Noi oferim suport pentru serviciile oferite de Vodafone. 

Raspunsul la intrebarea ta il poti gasi luand legatura cu furnizorul in cauza. 

 

Pentru a intari mesajul meu iti ofer urmatorul exemplu: daca apelezi de pe un numar Vodafone un numar special al unei firme de taxiuri, iar comanda nu este onorata, reclamatia (atat nemultumirile cat si intrebarile) o directionezi catre firma in cauza. 

 

Claudiu

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Buna Claudiu,acest''suport''este oferit gratis?,sa fim seriosi ele sunt inchiriate pe o perioada de timp si asta contracost,ce acum Vodafone a devenit o societate de caritate,eu cred ca se incerca sa se dea vina numai pe client dar ar fi normal ca aceste nr.ar trebui restrictionate in momentul cand se dovedeste ca sunt folosite cu rea credinta.Una este cand faci dedicatii muzicale sau votezi etc. si alta cand esti dus in eroare de unele asa zise ''firme'' care iti ofera cadouri in schimbul unui mesaj trimis la nr.1314.Eu mi-am recunoscut vina a fost alegerea mea,pe mine ma deranjeaza ca toate retelele se spala pe maini in momentul cand sunt sesizate de acest lucru.Apropo in leg.cu o comanda la taxi o poti rezolva oarecum dar ce faci cu o firma fantoma.Singurul lucru care mi s-a parut de bun simt  a fost sa deschid acest topic ptr.ca altii sa nu faca acest lucru si mi se pare de bun simt din partea voastra a moderatorilor sa faceti ceva mai util si nu sa va scuzati,aveti suportul tehnic si sunt sigur ca puteti face in asa fel macar altii sa se fereasca de aceste lucruri.Multumesc.

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Salut,

 

Ideea de a bloca accesul acestor sms-uri ale firmelor furnizoare de servicii este imposibila din toate punctele de vedere. 

Sunt nenumarate numere cu tarif special in acest moment pe intreg teritoriul national. Luam ca exemplu anumite jocuri pe care le gasesti prin intermediul Facebook-ului. Pentru deblocarea anumitor parti este nevoie sa trimiti un sms la un anumit numar (este doar un exemplu, deci va rog sa il luati ca atare). Cum s-ar traduce blocarea accesului unui abonament la acest numar special? Il putem considera un abuz si o ingradire a folosirii abonamentului Vodafone?

Alegerea folosirii unui serviciu apartine clientului. 

 

Folosirea numarului 1314 a fost alegerea clientului, in dorinta de a participa la un concurs. Nu a existat nicio obligativitate. 

 

Pentru compania Vodafone, avand in vedere ca nicio parte a acestor costuri nu ii revin, un numar scurt al unei companii de taxi presupune acelasi regim cu un numar al unei firme diferite care lanseaza un concurs. Faptul ca tu sau alti useri faceti diferente intre aceste numere nu reprezinta decat puncte de vedere diferite. 

 

Tinand cont de aspectele de mai sus si, mai ales, de faptul ca un client alege folosirea unui numar special, fara existenta unei obligativitati, spune-mi te rog, ce suport putem oferi noi, moderatorii, sau oricare alt reprezentant al companiei Vodafone, in acest caz? 

 

Multumesc,

Claudiu

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Salut Claudiu,as propune la capitolul Servicii sa se adauge Feedbackul,Fraude si abuzuri,sunt sigur ca este un subiect care ar interesa mai ales ca s-au inmultit atacurile sub forma de spam si mi se pare normal sa fim pusi in garda de cineva care cunoaste acest lucru.Multumesc si o zi buna.

Membru de onoare
Postări: 1.486
Înregistrat: ‎02-02-2012
0

Re: Nr.sms1314,etc.posibile fraude?

Salut,

 

Iti multumesc pentru propunere. Sunt sigur ca este o idee buna. Am sa discut si cu restul echipei pentru implementarea acesteia. 

Sunt total de acord in privinta luarii in vedere a cazurilor de spam si tentativelor de frauda. 

 

O seara cat mai frumoasa!

Claudiu