Cartelă preplatită

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: Perioada de valabilitate vs Perioada de gratie

Da, suntem ciudați și în privința costului lunar al convorbirilor telefonice. Nu pot pricepe cum cineva cu un salariu minim sau cu o pensie egală cu acesta (nu mai vorbesc de cele mai mici) își permite să dea 5 euro/lună pe telefonul mobil. Dacă ar fi însă doar atât... dar mulți au costuri suplimentare sau abonamente mai mari, achiziționate datorită mirajului primirii gratuite a telefonului. În casă la mine avem telefoane din fiecare rețea, pe care la un loc cu Internetul, plătim 19-20 euro/lună TVA inclus: 8,68 euro la Romtelecom (dacă nu se punea limită de viteză la Internetul fără cablu, deodată cu prețurile imense, sigur banii aceștia mergeau la o firmă de telefonie mobilă), 2,01 euro Orange (abonament special, obținut la reziliere), 15 lei la RDS Internet 5 GB/lună, cartelă prepaid Cosmote la care primesc 1 euro/lună bonus, cumpăr valabilitate și astfel încarc maximum 10 euro/an (să zicem 1 euro/lună deci), cartelă Vodafone prepaid pe care o folosesc doar la convorbiri cu un nr. favorit, am încărcat 11 euro, am cumpărat 1 an valabilitate cu 10 euro, iar acel euro îl păstrez pentru a putea da bip (deci să socotim încă 1 euro/lună) și abonamentul Vodafone de 4,96 euro/lună TVA inclus. Dacă ar plăti toți așa, firmele de telefonie ar fi aproape de faliment... Deci sunt încă încasări consistente, care nu determină pe nimeni să lungească perioada de valabilitate a cartelelor și/sau să lanseze opțiuni mai ieftine de 5 euro.  

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Perioada de valabilitate vs Perioada de gratie

Buna din nou,

 

cred ca ai pus pct.pe i,se vede clar din raporturile anuale si nu numai.Azi din nou mi-a atras atentia noi stiri,din nou se pune presiune pe retelele de telefonie mobila in legatura cu pretul de interconectivitate in speranta spargeri ,,monopolului,,dar eu sunt sceptic ptr.ca adevarata concurenta v-a aparea numai cand un nou jucator v-a veni pe piata romaneasca cu oferte cu adevarat simple si fara atatea bariere cu valabilitate mai mare si fiecare sa-si aleaga optiunii numai dupa nevoile de comunicare.Sunt sigur ca se vor face mutari de substanta ptr.ca se vede cu ochiul liber ca toti au intrat intr-o fundatura si multi sau din ce in ce mai multi folosesc netul ca mod de comunicare,deci ,,socializam,, la alt nivel iar zaharelul cu miile s-a topit,pana atunci convorbiri placute tuturor.

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Perioada de valabilitate vs Perioada de gratie

Slutare tuturor,

 

am readus in actualitate acest subiect dupa ce am citit subiectul Valabilitate maxima la pret minim si am ramas socat de o grila de reincarcare,adica reincarc constincios luna de luna o suma frumusica si dupa aceea donez in numele valabilitatii 10 euro si atunci unde e pretul minim?Am mai discutat cu Ionut acest subiect si atunci si acum scriu ca fiecare user este liber sa faca ce vrea cu creditul lui dar si atunci si acum am facut o propunere daca putem acum sa activam optiunii cu 1,2,3 euro putem face cadou cu 1 euro 100 min. sau sms adica totul se in varte in jurul unui cent,sa putem vorbi creditul sau trimite sms la 1 cent adica fara bariere vom vorbi mai mult si desigur vom reincarca mai des sau poate eu nu inteleg unde este rentabilitatea la ,,EI,, sau ,,NOI,,Convorbiri placute tuturor

 

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Perioada de valabilitate vs Perioada de gratie

Buna Ionut

 

scuze ca-ti raspund aici dar vreau ca totul sa aiba continuitate mai ales ca ideea ta am puso in aplicare mai demult de cand a aparut la sectiunea cadouri cele 100 min/sms in retea.Acesta optiune ma face sa raman personal in reteaua Vodafone,sper din toata inima ca cei de la marketing sa tina seama de propunerea mea pe care am promovata,ca la activarea oricarei optiunii fiind in perioada de gratie in momentul activarii ei sa ti se reactiveze si contul.Ar fi o solutie la cresterea perioadei de valabilitate ar creste consumul,reteaua ar avea de castigat ptr.ca o sa fim obligati sa reincarcam mai des.Tehnic se v-a putea ptr.ca fiind acum in perioada de gratie daca un prieten iti transfera credit in momentl primiri credit ti se reactiveaza si cartela,deci se poate.Ce parere ai?pe curand.

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012

Re: Valabilitate maxima vs gratie minima

Salut Ionut,

 

in primul rand multumesc ptr.proptitudine si trebuie sa recunosc ca numai aceia care au mai multe simuri pe mai multe retele gandesc la rece.Eu la fel vorbesc de pe si in toate retelele si este foarte usor sa fac comparatii si deosebiri intre oferte.De aceea eu privesc la rece lucrurile si as dori o cartela preplatita cat mai simpla si cu o valabilitate cat mai extinsa.Poate sunt un idealist dar mi se pare anormal la optiunile mici deci consum mic creditul cumulat in loc sa-l vorbesc trebuie sa cumpar valabilitate,scuza ca asta este si trebuie sa gasim soluti mi se pare cam fortata,poate de la anul daca americani vor prelua vodafone se v-a schimba ceva si aici speram in bine.

Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: Valabilitate maxima vs gratie minima

O, danutzld, ce frumos scrii: „la activarea oricarei optiuni fiind in perioada de gratie in momentul activarii ei sa ti se reactiveze si contul”. Adică de fapt odată ce consumi credit pentru activarea unei opțiuni, acest consum să includă și valoarea activării contului. Păi dar cum să nu mai consumi în plus cumpărând valabilitate?? Sau cum să nu faci venit lui Vodafone cumpărând reîncărcare? 

Ceva bun de la americani... greu de crezut. Ei sunt autorii și inițiatorii pe ascuns pentru aceste scheme de marketing în care clientului i se oferă te miri ce și mai nimic fiind continuu jumulit de bani, în timp ce prin mijloacele de comunicare se minte cu cuvinte bine „coafate” și se spune că toate ofertele sunt numai și numai în folosul și câștigul clientului! 

Faptul că am numere din toate rețelele m-o fi făcând și pe mine să „scot ghearele”? Emoticon care face cu ochiul Mă întreb și eu acum singur... Emoticon cu limbă scoasă

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012

Re: Valabilitate maxima vs gratie minima

Salut sarighiol,

 

si multumesc ptr.postarea mesajului tau,esti printre putinii useri care cand au ocazia iau atitudine.Da este o solutie cam complicata,eu de ex.am activate toate retelele si sun in reteaua proprie si de aceea logic doresc o valabilitate cat mai mare.Este adevarat ca cei de la marketing nu le plac clientii care gandesc inainte de a suna,toti care sunt in jurul meu fiind comozi prefera cost suplimentar si degeaba le explic ca exista multe soluti ptr.reducerea lor,traiasca comoditatea si umplerea conturilor telefoniei mobile.Acum probabil asa cum se invart lucrurile se v-a da batalia pe pachete de servici stil rds,upc,romtelecom dar tot piata v-a avea ultimul cuvant,mie sincer mi se pare o solutie de viitor,platesti intr-un singur loc dar v-a mai dura ceva timp pana pe intregul teritoriul tarii infrastructura v-a permite oricarui locuitor sa aiba acces la toate servicile.Pana atunci retelele vor profita la maxim de naivitatea tuturor,oricum ar fi convorbiri placute tuturor.

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012
0

Re: Valabilitate maxima vs gratie minima

Salutare,

 

scriu aceste randuri dupa ce am citit pe saitul cosmote la rubrica reincarcare ca cei care incarca cartela cu minim 6 euro pana in data de 16 dec.vor primi 1 an valabilitate.Deci se poate la altii,oare marketingul Vodafone lucreaza si ei la o oferta cu valabilitate mai mare chiar si pe o perioada mai scurta? sau...pana cand totusi vom vedea cu adevarat schimbari va doresc convorbiri placute si Sarbatori Fericite!!! alaturi de Vodafone.

Highlighted
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012
0

Re: Valabilitate maxima vs gratie minima

Ieri am descoperit și eu această ofertă Cosmote și imediat am încărcat cu 6 euro cartela. De un an și ceva Cosmote n-a mai câștigat nimic de la mine (am ținut cartela valabilă cu transfer credit + cumpără valabilitate). Dacă are ofertă favorabilă și clienților, nu doar firmei, Cosmote are de câștigat. Grecii sunt iscusiți în afaceri, nu obtuzi și cu idei fixe ca cei „dinspre vest”.

Avem și la Vodafone posibilitatea să cumpărăm un an de valabilitate, dar costă 10 euro + încă cel puțin 5 euro încărcare. Deci de la 6 la 15 euro e prea mare diferența...