Feedback şi sugestii

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Membru de bază
Postări: 191
Înregistrat: ‎15-03-2012

LIBERTATE

[ Editat ]

Operatorul care a pus capăt “marii păcăleli” a subvenţiilor la achiziţia de telefoane mobile şi a renunţat să mai oblige clienţii să încheie contracte pe un an sau doi

http://www.zf.ro/business-hi-tech/operatorul-care-a-pus-capat-marii-pacaleli-a-subventiilor-la-achiz...

 

 

'' Mama ! Vreau si yo! ''

Vizitator
Postări: 9
Înregistrat: ‎16-09-2012

Re: LIBERTATE

Oare in Romania va face vreo companie lucrul asta? As vrea sa vad cine are curajul sa porneasca avalansa!!!

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: LIBERTATE

  Inevitabil,se va intampla si la noi.Mai lent sau mai repede,dar se va intampla.  Emoticon fericit


Vodafone
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: LIBERTATE

[ Editat ]

Momentan chestia cu telefoane „subvenționate” la noi în țară lipsește de la RCS-RDS. Ei nu oferă telefoane al căror preț se calculează în funcție de valoarea abonamentului și durata contractului, ci dau un telefon gratuit însoțit de abonamente foarte ieftine (1,24 euro sau 2,48 euro TVA inclus, care includ convorbiri nelimitate în rețea și două categorii de tarife în alte rețele), pe care nici un alt operator de telefonie mobilă din RO nu le oferă. Telefonul este gratuit indiferent de abonamentul ales. Dacă vrei un telefon mai performant, care face și altele decât convorbiri, îl poți cumpăra de la alți vânzători.

Ultimul telefon cu adevărat subvenționat l-am achiziționat de la Vodafone în anul 2003 dacă-mi amintesc bine, un Nokia 6310 care funcționează și azi și-l păstrez pentru convorbiri în zone cu semnal foarte slab deoarece are mufă pentru antenă externă. De atunci nu am mai achiziționat un astfel de telefon cu preț „coafat”. Niciodată eu nu „înghit” oferta așa cu se prezintă, ci fac calcule... 

Deși mă ocup și cu deblocările telefoanelor, nu-mi voi cumpăra niciodată un telefon de la Vodafone sau Orange nici cu abonament nici fără deoarece este blocat în rețea și în loc să fie mai ieftin din această cauză, el este mai scump ca la mulți vânzători. Apoi și procedura de deblocare gratuită în magazin pentru telefoanele cumpărate fără SIM de abonament sau prepaid este greoaie, trebuie să te duci de două ori la magazin. Sau să găsești un angajat al magazinului întreg la cap care să înțeleagă că nu locuiești în orașul unde se află magazinul și să-ți trimită pe mail codul de deblocare. Emoticon surprins Dar ce vor face cei care nu știu să introducă codul de deblocare? Răspuns ușor: vor face două drumuri la magazin! Emoticon cu limbă scoasă

Dacă va ieși unul din operatorii actuali din RO cu ofertă fără telefoane subvenționate, acela sigur va fi Cosmote, care deja vinde exclusiv telefoane deblocate, utilizabile în orice rețea.

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012

Re: LIBERTATE

[ Editat ]

Salut sarighiol,

 

  Probabil nu ai fost pus la curent,cum Vodafone a oferit LIBERTATE,legat de achizitia telefoanelor deblocate de retea.Vorbesc de telefoane aparute cam de jumatate de an in oferta lor.Vodafone Smart 3,Smart Mini,Huawei G510,Nokia Lumia de la 520 in sus si multe altele. Emoticon fericit


Vodafone
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: LIBERTATE

Aproximativ cu o lună în urmă am studiat oferta on-line de telefoane și modemuri și, din modelele la care m-am uitat la detalii, nu am observat nici un telefon liber de rețea.

Specificația faptului că telefonul nu este blocat în Vodafone, care ar fi trebuit să apară la detaliile fiecărui model vândut on-line ce îndeplinește această condiție, scrisă mare cât postul care doar ce s-a terminat, Emoticon surprins nu mică și pitită bine într-un colțișor, cred că ar fi adus cumpărători mai mulți. 

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: LIBERTATE

[ Editat ]

Modemurile sunt blocate in retea.Tabletele,nu stiu.  Am achizitionat una...chiar sunt curios daca-i libera de retea.(LE: este libera de retea)

Nu stiu ce strategie au ei in legatura cu asta,dar urmarind achizitiile a ceva modele de telefoane,acestea s-au dovedit libere de retea.


Vodafone
Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: LIBERTATE

[ Editat ]

Vorba 'ceea: „nici câinele nu pleacă de la stăpân dacă-i traiul bun” ar trebui să fie exemplu pentru firmele care-și „leagă” clienții cu contracte și telefoane blocate. Dacă am servicii ieftine și bune, nicidecum nu voi pleca la altă firmă. Oferă-mi pe măsura posibilităților și a nevoilor mele și nu plec; nici nu mai e nevoie să mă legi cu nimic.

Deja am oroare de contracte, mai ales la firmele de telefonie, din cauză că trebuie să pierd zile întregi reclamând la ANPC și ANCOM. Ultimul exemplu este Romtelecom care nu are concurență decât în municipiul Tulcea; în restul județului are duium de conectări la servicii de Internet, însă nu face update la echipamente, așa încât seara între orele 18-22 și în week-end apar congestii și viteza tuturor scade la 300-400KB/s. Cei cu abonamentul cel mai ieftin nici nu simt, iar cei cu abonamentul cel mai scump sunt păgubiți rău. Sunt zeci de sesizări la deranjamente, din mai multe localități din zona de nord-vest a județului, și nimeni de la Romtelecom nu mișcă un deget.

Când ai astfel de „strategii” comerciale de a încasa facturi de la clienți fără să le oferi servicii complete și de calitate, dacă n-ai avea clienții legați cu contracte, ar pleca toți.

Când a venit RCS-RDS în Brăila în anul 2008, UPC în loc să lase la preț, trimitea clienților plicuri cu oferte mai scumpe ca cele de la RCS-RDS prezentate ca fiind ieftine și nemaipomenite; cei care erau amețiți de așa ofertă trebuiau să semneze contract. De așa strategie de a-și păstra clienții eu m-am crucit atunci!

Strategii comerciale de tipul celor de mai sus folosesc toate firmele mari de telefonie din RO.

Încă o pată neagră pe obrazul țării noastre!

Înţelept
Postări: 126
Înregistrat: ‎26-02-2012

Re: LIBERTATE

Buna sarighiol

 

si sarbatori fericite,cu cateva zile in urma am inchis ultimul abonament care era in reteaua orange care il aveam de 9 ani,nu stiu pe plan national cati vor urma acest lucru dar mie mia ajuns.In America cei de la t-mobile au gasit o cale de mijloc care in Romania nici prin gand nu le trec operatorilor sa o aplice.Ei iti fac abonament si telefonul pe durata ab.il platesti separat pe alta factura deci daca nu esti multumit de ab.il poti opri orcand treci pe alta retea si platesti telefonul mai departe.Sunt ferm convins ca daca s-ar aplica si la noi asa ceva ar disparea aroganta si vrajeala avantajului sa ai abonament.Dar cum am mai scris pe acest forum inca se poate si nu s-a ajuns la marja critica sistemului mai ales ales ca concurenta v-a deveni in ani urmatori foarte puternica,se pare ca pe viitor atat in uniunea europeana cat si la noi tendinta este sa ramana 3 operatori mari si tari.Pana atunci convorbiri placute tuturor.

Membru cu acte în regulă
Postări: 325
Înregistrat: ‎09-02-2012

Re: LIBERTATE

[ Editat ]

La noi depinde „cum bate vântul”. Cosmote iese de obicei cu oferte low cost și Orange+Vodafone scoate ceva asemănător. Aiurea, ei ar trebui să iasă cu oferte ieftine deoarece au capacitatea financiară.

Despre oferta cu telefonul plătit separat de abonament cred că superioriilor Vodafone, dacă se deranjează să citească aici, cred că li se întunecă chipurile, mai ales că mulți dintre frățiile lor sunt masoni cu grad mai mare de 14 și cunosc cele ce se lucrează pe ascuns de FMI și Banca Mondială, printre care și sărăcirea la maximum a României prin orice metodă, iar faptul că nimic nu este sub 5 euro/lună nici la abonament nici la prepaid la operatorii veniți dinspre vest este o părticică din acest plan; la fel și convorbirile nelimitate, ținta lor este să stea omul cu telefonul la ureche continuu și să nu mai muncească, să nu mai producă nimic, ci doar să consume. Ce să consume? Ce produc țările bogate ale UE și vând în RO la preț un pic mai mare sau la fel ca la ei în țară, dar la o calitate mult inferioară.

Degeaba am 3000 de minute în rețea; n-am nevoie de atât, n-am timp să vorbesc atât la telefon; am nevoie de 100-200 de minute pe lună și mai ales de preț ca la RDS, 1-2 euro/lună.