Feedback şi sugestii

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎07-01-2014

Porturi blocate???

Titlul spune totul.

Evident si din pacate, sunt abonat vodafone. Platesc un abonament cu date incluse si platesc si o extraoptiune de date. Din ce am zis mai sus nu sunt sigur daca cei de la vodafone se prind, dar folosesc date, multe date. Si imi doresc din tot sufletul sa imi folosesc tot acel trafic, cum vreau, dar mai ales prin ce port vreau, sau mai exact, ca sa inteleaga si vodafone, prin ce port vrea aplicatia pe care am descarcat'o si pe care am de gand sa o folosesc. Faptul ca cei de la vodafone au decis sa blocheze anumite porturi, cam anuleaza rostul traficului pe care tot ei il vand. Dupa indelungi cautari pe net si o discutie fara rost cu *777, am inteles ca daca vreau sa folosesc acel trafic platit de mine, trebuie sa platesc o alta optiune, de 3,xx euro. Deci, nu stiu daca sunt mai prost astazi sau imi trebuie o cafea sau ceva, dar eu inteleg din toata chestia asta ca daca vreau sa am un smartphone cu acces la net, evident imi trebuie un smartphone, la fel de evident imi trebuie un abonament care sa imi ofere accesul la net si... si... ca sa folosesc acel abonament de date trebuie sa platesc o optiune, care e si premium. Adevarat costa putin, dar ceva nu se leaga. Totusi orice problema are si o solutie, mai buna sau mai proasta, mai scumpa sau mai ieftina. Solutia care am gasit'o eu este si mai proasta si mai scumpa. Mai proasta pentru ca trebuie sa pierd 30-60 de minute ca sa rootez telefonul si cu un proxy am rezolvat treaba; mai scumpa, pentru ca din moment ce cei de la vodafone prefera sa filtreze traficul dupa bunul lor plac, prefer sa platesc 7-10 euro pentru un serviciu vpn, unei firme serioase.

De la concurenta am venit, tot la ei ma intorc.

Consultant
Postări: 185
Înregistrat: ‎25-05-2013
0

Re: Porturi blocate???

[ Editat ]

Mergi la RCS-RDS, cu 10 RON, nu euro, pe luna ai internet nelimitat si merge foarte foarte bine.

 

Ma refer la net mobil, fireste.

Membru de onoare
Postări: 1.125
Înregistrat: ‎29-10-2012
0

Re: Porturi blocate???

[ Editat ]

Buna dimineata, grinchul!

 

Utilizarea aplicatiilor care acceseaza internetul folosind protocolul VOIP (aplicatii precum Skype, Yahoo Voice, Viber etc) presupune activarea unei extraoptiuni suplimentare, iar pentru abonamentul cu internet pe mobil extraoptiunea este disponibila la pretul de 3,13 euro/luna cu TVA.

 

Restrictionarea acestor porturi este stipulata in Termenii si Conditiile Generale acceptate in momentul semnarii contractul de prestari servicii. Poti consulta oricand Termenii si Conditiile Generale pe site-ul nostru aici, iar informatiile mentionate mai sus sunt prezente in articolul 11 alineatul 1.1.1, respectiv articolul 18 alineatul 1.8.5.

 

 

Multumesc,
Roxana

Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎10-05-2013

Re: Porturi blocate???

Asta e motivul pentru care o sa renunt cu placere la toate serviciile vodafone!
Membru de bază
Postări: 188
Înregistrat: ‎24-01-2012

Re: Porturi blocate???

[ Editat ]

Asta e cu adevarat cenzura. Avand in vedere ca nu aveti nicio legatura cu Skype, Viber, What'sUp etc, eu in locul alora va dadeam in judecata ca ati cenzurat aplicatiile lor. Sau, blocam toate ip-urile inchiriate de Vodafone(se pot verifica in baza de date ripe). Si nu cred ca ar fi plans ei, ci clientii Vodafone, carora le lipseste ceva foarte folosit si necesar daca ai o tableta sau un telefon inteligent, cum le face reclama in  deplina cunostinta de cauza, marele cioban Ghita, acest minitechnicus al Vodafone.

Oricum, porturile nu sunt dedicate unei aplicatii anume, putand fi folosite de oricine si orice. Deci cenzura e mai extinsa decat pare.

Am mai avut un topic pe acest forum in care ceream explicatii si lista porturilor blocate, pentru ca legea ii obliga sa ofere informatii complete cu privire la ceea ce limiteaza sau impiedica traficul de internet.

Un moderator, cu un tupeu nemasurat(pentru care ar fi meritat concediat), dupa ce initial a negat ca metoda de blocare a traficului VoIP ar fi filtrarea porturilor(de parca clientii sunt debili si nu stiu ce-i ala un filtru), apoi a recunoscut dar a refuzat sa-mi ofere lista porturilor, punandu-i repede stampila de "informatie ce tine de politica interna si care nu poate fi dezvaluita".

Ce e culmea ca eu aveam internet pe mobil de pe vremea cand nu existau filtrele, si au fost bagate fortat, pe drum, fara a fi macar anuntat. Asta a fost un motiv complementar pentru care am renuntat la aproape toate serviciile Vodafone, pe langa motivul principal, atitudinea consultanti-client.

Accidentele au loc atunci cand doi oameni incearca sa fie destepti simultan.
Consultant
Postări: 185
Înregistrat: ‎25-05-2013
0

Re: Porturi blocate???

Getodacul, care e moderatorul obraznic? Am o banuiala.

Membru de bază
Postări: 188
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: Porturi blocate???

[ Editat ]

Moderatorul care mi-a spus ca lista cu porturile este o informatie de politica interna si nu va fi publicata este Tudor. Discutia o gasesti aici:
https://forum.vodafone.ro/t5/Feedback-%C5%9Fi-sugestii/Cum-defineste-compania-Vodafone-VOIP/m-p/2754...

Accidentele au loc atunci cand doi oameni incearca sa fie destepti simultan.