Feedback şi sugestii

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Consultant
Postări: 185
Înregistrat: ‎25-05-2013

WhatsApp

Astazi am citit despre un posibil parteneriat intre T-Mobile si Whatsapp.

 

Cred ca in maximum 5 ani, telefonia mobila, asa cum o cunoastem in prezent o sa dispara, astfel incat operatorii de telefonie mobila nu vor mai putea sa vanda servicii de telefonie mobila (voce) si SMS, ci doar internet.

 

Adica conexiunea.

 

Iar traficul de date se va face prin programe/operatori de tipul WhatsApp, care permit SMS-uri gratuite, trafic de voce gratuit si MMS-uri (transfer de poze, spre exemplu) gratuit.

 

Probabil ca daca o licenta pentru programe de acest gen costa 1 euro/dolar pentru un an, nici furnizorul de internet nu o sa mai poata sa vanda abonamente "RED" / "VIP" cu sume mari.

 

Cred ca pentru viitor Vodafone trebuie sa isi corecteze politicile de marketing pentru a oferi internet nelimitat la tarife modice, de genul 3-5 euro pe luna.

 

Se poate, daca se renunta la lacomia actionarilor, care cer castiguri cat mai mari.

 

3  sau 5 euro pe luna, inmultit cu cateva milioane de utilizatori inseamna un venit lunar foarte mare.

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: WhatsApp

Da,asteptam internet (mobil si pe mobil) nelimitat fara limita de trafic la 3-5 euro.  Vom trai si vom vedea,ce cum si in ce fel. Emoticon fericit


Vodafone
Highlighted
Consultant
Postări: 185
Înregistrat: ‎25-05-2013
0

Re: WhatsApp

http://www.businessmagazin.ro

 

Cum va distruge fondatorul Facebook operatorii de telefonie mobilă. Mark Zuckerberg a pornit războiul -  de Razvan Muresan

 

27 februarie 2014

"Serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, a cărui achiziţie de către Facebook a avut loc anterior, a anunţat că aplicaţia va integra apeluri gratuite începând din al doilea trimestru al acestui an. Efectele asupra industriei telecom nu vor întârzia să apară.

 

Prezenţa lui Mark Zuckerberg pentru prima oară în istoria Mobile World Congress, a fost un punct important al târgului de mobile de la Barcelona, organizat în ultima săptămână din februarie, după ce Facebook a anunţat anterior cumpărarea WhatsApp contra sumei de 19 miliarde de dolari.

„Va fi un business uriaş”, a spus fondatorul reţelei de socializare despre noua sa achiziţie, referindu-se la creşerea rapidă şi la modelul de subscripţie promiţător. WhatsApp a trimis o undă de şoc în întreaga industrie de telefonie mobilă anunţând lansarea unui serviciu de voce în completarea celui de mesaje, deja celebru. Jan Koum, şeful companiei care gestionează aplicaţia, a anunşat că va introduce serviciul din al doilea trimestru al anului, mai întâi pe dispozitive cu sistem Android şi iPhone, şi ulterior pe terminalele Nokia şi Windows.

„Credem că vom avea cel mai bun produs de voce din lume”, a spus Koum. WhatsApp a zguduit puternic industria telecom cu aplicaţia sa gratuită de mesaje, folosită în prezent de jumătate de miliard de utilizatori, iar cea mai recentă mişcare este o ameninţare la adresa operatorilor care îşi generează cea mai mare parte a veniturilor din serviciile tradiţionale de voce. Un milion de noi clienţi îşi descarcă zilnic aplicaţia, gratuită în primul an de utilizare. Ulterior, utilizatorii trebuie să achite o taxă de 99 de cenţi pe an. Facebook ar putea deveni, dintr-o simplă reţea de socializare, unul dintre principalii jucători în zona de voce, susţin specialiştii.

Hans Holger Abrecht, directorul executiv pentru pieţe emergente al operatorului Millicom, nu a încercat să-şi ascundă îngrijiorarea. „Circa 70% din veniturile noastre vin din voce. Am auzit că veniţi, dar eu zic să o luaţi încet”, i-a spus Albrech şefului WhatsApp. Cu toate acestea, Jan Koum a explicat că WhatsApp va deveni un partener pentru operatorii telecom şi nu o forţă disruptivă, anunţând, fără să dea detalii, un acord cu nemţii de la E-Plus, pentru a genera valoare adăugată clienţilor.

Koum a mai precizat că strategia produsului nu se va modifica după preluarea de către Facebook, iar abordarea clienţilor va fi aceeaşi şi când vine vorba de serviciile de voce: „Mark Zuckerberg a fost de acord ca WhatsApp să rămână independent. Putem să ne atingem obiectivul de a ajunge la un miliard de utilizatori, doar dacă mergem pe direcţia pe care am pornit”.

 Reţeaua de socializare Facebook a cumpărat aplicaţia WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari în acţiuni şi lichidităţi şi speră să dubleze numărul de utilizatori ai WhatsApp."