Fundaţia Vodafone

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Membru VIP
Postări: 4.498
Înregistrat: ‎08-02-2012

Vodafone adaugă două noi servicii la Supernet

Vodafone România a lansat astăzi două noi servicii sub umbrela Supernet, rețeaua 4G pe care o prezintă ca fiind mai optimizată și mai sigură decât a competiției. Ravinder Takkar, CEO-ul indian al Vodafone România, a prezentat astăzi VoLTE (voice over LTE) în premieră în România și a anunțat un serviciul nou, Call+, care va fi lansat din 2015.

 

Ravinder Takkar CEO Vodafone Romania Vodafone adaugă două noi servicii la Supernet

Ravinder Takkar – CEO Vodafone Romania

Vodafone sunt primii care lansează VoLTE, o tehnologie care permite realizarea apelurilor de voce pe 4G. Mai exact, pînă acum chiar dacă aveai 4G la date , telefonul trecea automat pe 3G pentru voce când primeai apel. De-acum totul se trece pe 4G pentru o experiență mai bună. De asemenea, Vodafone testează și Call+, un serviciu care oferă mai multa interacțiune apelurilor de voce. Asa cum videochatul permite transfer de fișiere. Primul apel Call+ a fost făcut de CEO-ul Vodafone cu Simona Halep.

VoLTE folosește rețelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de rețelele tradiționale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce și cele de date.

 

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7. Lista terminalelor compatibile evolueaza in permanenta.   

 

Ravinder Takkar CEO Vodafone Romania 2 Vodafone adaugă două noi servicii la Supernet

 

 

██████████████████████████████████████████████████████████████████


ModeratorMATEI ᵖʳᵒᶠ ᵐᵃᵗᵉ


Moderator


Membru VIP
Postări: 4.498
Înregistrat: ‎08-02-2012

Re: Vodafone adaugă două noi servicii la Supernet

Intrebare: BB Passport, suporta Call+?

██████████████████████████████████████████████████████████████████


ModeratorMATEI ᵖʳᵒᶠ ᵐᵃᵗᵉ


Moderator


Membru VIP
Postări: 4.498
Înregistrat: ‎08-02-2012

VoLTE in premiera la Vodafone

[ Editat ]

 

Vodafone Romania a lansat tehnologia VoLTE  care permite realizarea de apeluri audio prin reteaua 4G. De asemenea, Vodafone a anuntat upgrade-ul retelei 4G la 4G+ in 6 orase in luna noiembrie si aplicatia Vodafone Call+, un serviciu revolutionar, asemanator cu aplicatiile Joyn si Libon, care se va lansa in 2015.

Despre retelele 4G am scris inca din 2010 cand statul roman avea planuri pentru a elibera spectrul de frecvente destinat pentru tehnologia 4G. In 2012 am testat pentru prima data serviciile 4G la standul Vodafone de la IFA Berlin, iar in urma cu 2 ani Vodafone lansa comercial prima retea 4G din Romania.

 

Vodafone

Pe 5 noiembrie 2014 Vodafone Romania a lansat in premiera in Romania reteaua de voce VoLTE (Voice over LTE) care este disponibila prin reteaua 4G. Totodata, Romania este si prima tara din grupul Vodafone unde se lanseaza acest serviciu.


volte

 

VoLTE presupune initierea apelurilor prin reteaua de date 4G asemeni apelurilor efectuate prin Skype, mai exact apelul se va efectua prin reteaua de date 4G si nu prin reteaua de voce traditionala.
Pana acum terminale 4G comutau automat pe reteaua 3G a operatorului in momentul in care se initia sau se prelua un apel.
De acum, posesorii terminalelor capabile VoLTE vor putea initia si primi apeluri direct prin reteaua 4G.

 

 

Foarte important, utilizarea retelei VoLTE este GRATUITA (nu se contorizeaza traficul de date) pentru toti cei care au serviciul 4G activ si se afla in aria de acoperire 4G. Apelul prin VoLTE nu este conditionat de catre device-ul utilizat de interlocutor. Astfel, daca ai un Samsung GALAXY S5 si initiezi un apel intr-o zona cu acoperire 4G catre o persoana care utilizeaza un telefon Nokia 1100, spre exemplu, care suporta doar convorbiri prin reteaua GSM, telefonul tau va efectua apelul prin reteaua 4G, dar la calitate normala a vocii atata timp cat vei avea acoperire 4G, iar daca vei iesi din acoperirea 4G, apelul nu se intrerupe, iar telefonul comuta automat pe reteaua 3G sau GSM.

Smartphone-urile compatibile in acest moment cu reteaua VoLTE Vodafone sunt Samsung GALAXY S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascend P7. In curand si posesorii smartphone-urilor HTC One M8 si Samsung GALAXY Alpha vor putea initia apeluri prin reteaua 4G. Cei care intentioneaza sa isi achizitioneze un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus au un motiv in plus sa il cumpere de la Vodafone, deoarece este singura retea care va permite in cateva saptamani utilizarea facilitatii VoLTE ale telefonului si bineinteles, in Vodafone cele doua modele vor avea o autonomie mai mare.

Avantajele retelei VoLTE

Tehnologia 3G a fost primul pas spre marile retele de date wireless, insa prin VoLTE apelurie se efectueaza doar prin reteaua de date si asta presupune si o calitatea mai buna a apelurilor, dar si apeluri video la calitate mult mai buna. La inceputul lunii septembrie am anuntat in premiera lansarea serviciului HD Voice la Vodafone prin care se pot efectua apeluri la o calitatea superioara intre doua telefoane compatibile HD Voice prin reteaua 3G.
Calitatea audio creste si mai mult daca se initiaza un apel audio intre doua telefoane VoLTE, datorita unui codec audio nou superior tehnologiei HD Voice. Ca sa rezum ce am explicat mai sus, calitatea unei convorbiri audio dintre doi interlocutori este data de telefonul cel mai slab, astfel cea mai buna calitatea audio poate fi obtinuta doar intre doua device-uri VoLTE Ready prin reteaua 4G.

In plus, bateria smartphone-ului va avea o autonomie cu aproximativ 20-40% mai buna deoarece acesta nu va mai comuta de pe banda 4G pe banda 3G de cateva zeci de ori pe parcursul unei zile. Eu unul folosesc un iPhone 5S care trece la fiecare apel pe reteaua 3G si revine destul de greu inapoi pe reteaua 4G, la Samsung GALAXY S5 in schimb, comutarea se efectua mult mai repede la incheierea unui apel.

 

Avantaje-LTE

 

Vodafone Call+

Telefonia traditionala prin retele GSM nu ne permite sa navigam pe internet in timp ce efectuam un apel, in timp ce prin reteaua 3G in timpul unui apel putem naviga pe internet insa viteza este foarte mica si putem initia separat apeluri video (pe telefoanele cu sistem de operare Android sau prin Facetime) insa la o calitate foarte proasta. Multumita ratei mari de transfer de date, dar si datorita ping-ului redus de pe retelele 4G putem efectua apeluri video prin Skype la o calitate superioara comparabila cu un apel video prin retelele Wi-Fi.
Vodafone testeaza, in prezent, si va lansa la inceputul anului 2015 o solutie care va fi integrata complet in sistemul de operare Android care ne va permite sa initiam in timpul unui apel audio un apel video fara a intrerupe convorbirea, dar si sa transmitem un fisier, spre exemplu. Aplicatia Vodafone Call+ este asemanatoare cu aplicatiile Joyn si Libon insa cele 3 aplicatii nu vor putea fi interconectate intre ele (utilizatorii Joyn pot comunica cu utilizatorii Libon, ecosistemul fiind acelasi in spate).
vodafone-call+ call+

 

La lansarea VoLTE, CEO-ul Vodafone Romania a efectuat primul apel audio/video cu tenismena Simona Halep prin reteaua 4G folosind aplicatia Call+ (CallPlus).

 

 

Cea mai buna retea de date

La inceputul lunii septembrie, in cadrul unei conferinte de presa, compania Orange a prezentat presei statisticile companiei Ookla (speedtest.net) in care reteaua Orange avea cele mai mari viteze medii obtinute in ultimii ani. Tot la inceputul lunii septembrie, Vodafone a optimizat reteaua de date fapt ce a permis si eliminarea tuturor limitarilor de viteza, oferind astfel tuturor clientilor (abonati si utilizatori prepay) acces la vitezele maxime de 43,2 Mbps download care pot fi atinse prin tehnologia 3G.

 

top-3-provideri

 

Conform datelor disponibile pe site-ul Netindex, in intervalul 1-19 octombrie 2014 Vodafone ofera cea mai mare viteza medie de navigare pe internet atat pe 3G, cat si pe reteaua 4G (cu toate ca reteaua 4G+ nu a fost inca lansata) acest lucru il pot confirma si eu prin rezultatele pe care le-am obtinut testand in Bucuresti retelele 4G ale operatorilor Vodafone, Orange si Telekom, rezultate pe care le puteti consulta in HARTA INTERACTIVA 4G.

In prezent reteaua 4G de la Vodafone acopera 81% din populatia urbana si 45% din intreaga populatie a Romaniei, iar in luna noiembrie va lansa reteaua 4G+ care va permite viteze de descarcare de pana la 300 Mbps (in prezent 150 Mbps) in 6 orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti.

 

4G+

 

██████████████████████████████████████████████████████████████████


ModeratorMATEI ᵖʳᵒᶠ ᵐᵃᵗᵉ


Moderator


Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎11-12-2014
0

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

Pe cand VoLTE si pe iPhone 6 plus?!
Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

Salut, AdiCarstea!

In data de 5 Noiembrie, Vodafone Romania anunta in premiera lansarea si demonstrarea standardului VoLTE. Momentan, acesta inca mai este in teste si vom reveni cu noutati pe parcurs si despre lansarea comerciala a serviciului. Telefoanele compatibile din momentul de fata sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7, dar se vor alatura si altele noi sau existente in urma unui update de soft ce va fi eliberat de producator, in cazul tau, Apple.

 

Ramai aproape!
Tudor

Vodafone
Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎11-12-2014
0

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

Salut!

Ceva noutati?! Le asteptam cu interes.

Toate cele bune!
Membru cu acte în regulă
Postări: 371
Înregistrat: ‎09-10-2012
0

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

[ Editat ]

Salut, AdiCarstea!

 

In momentul de fata nu detinem alte informatii cu privire la tehnologia VoLte, insa atunci  cand se va lansa comercial, vom anunta prin toate canalele de comunicare.

Multumesc,
Ana

Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎11-12-2014
0

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

Hello,

Ceva noutati?! Portocala a lansat si comercial (chiar daca pe doar doua telefoane momentan), Vodafone ce face?

 

Toate cele bune!

Highlighted
Moderator
Postări: 56
Înregistrat: ‎06-01-2013

Re: VoLTE in premiera la Vodafone

Salut,

Momentan serviciul VoLTe nu este disponibil si nici nu detinem informatii cu privire la data in care va fi lansat. Insa, te asigur ca lansarea va fi comunicata pe toate canalele de comunicare.

Multumesc,
Andreea