HTC

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012
0
Soluţie acceptată

Windows Phone 7.8 pentru HTC Radar cand anume?

Buna ziua,

 

Ne puteti furniza o data estimativa pentru furnizarea acestui update (Windows Phone 7.8) pentru smartphone-urile HTC cu Windows Phone 7.5?

Eu am un HTC Radar cumparat de la Vodafone in luna ianuarie 2012, cu prelungire de contract pe 2 ani. In iunie, cand Microsoft a anuntat in mod oficial ca Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe aparatele existente in acel moment in piata, mi-am dat seama ca nu am facut o afacere prea buna, cumparand acest telefon, cu un contract pe 2 ani si care a mai fost si scump pe deasupra (aproape 200 EUR platiti efectiv). Acum, astept cu nerabdare acest ultim update disponibil pentru ceea ce Microsoft numeste "legacy devices".

 

Am avut si am in continuare o singura problema cu telefonul. Din cand in cand, fara nici un motiv vizibil, rapoarteaza ca nu ar avea conexiune de date, desi indicatorul de semnal este la maxim (3G). Si face asta fara sa-i schimbi pozitia. Pur si simplu stai pe scaun in casa, browsezi Internetul si dintr-o data iti zice ca nu mai ai conexiune la Internet. Ca sa-l faci sa revina din starea asta, ori il scoti la plimbare si in felul acesta il faci sa schimbe celula GSM, ori astepti undeva la vrea 15 minute, ori treci telefonul in modul airplane si apoi il scoti din modul airplane (asta e cumva echivalent cu al inchide si reporni).

Iar problema asta uneori se extinde si asupra conexiunii GSM. Adica, desi indicatorul de semnal zice ca am semnal maxim, totusi nu pot fi apelat, nu pot trimite mesaje SMS, nu pot face nimic. Telefonul desi e pornit e inutilizabil. Pot eventual sa ma joc jocuri pe el Emoticon cu limbă scoasă si cam atat.

 

Producatorul (HTC) mi-a recomandat sa incerc o restaurare a setarilor de fabrica (practic se rescrie sistemul de operare cu versiunea initiala cu care a fost telefonul vandut) dar am zis sa astept sa vad daca problema se va manifesta si dupa acest ultim update Windows Phone 7.8. Daca si atunci problema persista voi face aceasta restaurare a sistemului de operare la versiunea initiala si imi voi reface toate configurarile curente. Tot producatorul (HTC) mi-a recomandat sa ma adresez unui service autorizat daca in continuare problema persista chiar si dupa restaurarea versiunii initiale a sistemului de operare.

 

Multumesc.

Cosmin
Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Windows Phone 7.8 pentru HTC Radar cand anume?

[ Editat ]

Salut cosmin_ciuc!

 

Terminalul HTC Radar nu va beneficia de update-ul Windows Phone 7.8. Te poti interesa in viitor de telefoanele ce vin cu Windown Phone 8 preinstalat. Cele din portofoliul actual sunt afisate pe site-ul nostru la pagina https://www.vodafone.ro/shop/telefoane sortand acest sistem de operare.

 

ScreenShot064.jpg

Referitor la problema cu conexiunea de date, ar putea fi din cauza unei fluctuatii de semnal si telefonul tau sa treaca de pe un tip de retea pe o alta (GPRS-3G). In acest caz te putem ajuta iniţiind o solicitare in acest sens catre colegii de la departamentul Radio-Frecvente. Am nevoie din partea ta de completarea formularului de date din topicul de aici si anume:

 

  • MSISDN(numarul de telefon) in cauza;
  • APN-ul folosit: internet.vodafone.ro/live.vodafone.com;
  • locatia (si daca problema se manifesta doar intr-un loc) + coordonate GPS, pot fi obtinute din Google Maps;
  • data si ora aproximativa a ultimei sesiuni de trafic cu probleme - este nevoie ca aceasta sa fi fost cu pana la 5 zile in urma, pentru ca logul nu este pastrat pentru o perioada mai mare;
  • test de viteza pe site-uri specializate ori download-ul unui fisier de peste 10MB de pe FTP-uri, mentioneaza data + ora acestui test, eventual link-ul de speedtest;
  • mesajul / mesajele de eroare - daca exista;
  • de cand exista problema(de la activarea abonamentului sau daca a aparut pe parcurs);
  • tipul terminalului/terminalelor folosite/teste si cu alte terminale/numere;
  • numarul de liniute de semnal si daca acestea fluctueaza sau nu;
  • tipul de trafic pe care il faci (ftp, browsing, telnet, aplicatii specifice).

Imi poti trimite toate aceste date printr-un mesaj privat.

Multumesc,

Tudor.

 

Vodafone
Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012
0

Re: Windows Phone 7.8 pentru HTC Radar cand anume?

Multumesc pentru prezentarea ofertei curente Vodafone de terminale care functioneaza cu sistemul de operare Windows Phone 8. O cunosc de ceva vreme. Pe mine insa perioada contractuala de 2 ani angajata in ianuarie 2012 cand am cumparat HTC Radar ma impiedica sa ma folosesc de ofertele Vodafone pana in luna noiembrie 2013. Tough luck cum s-ar zice.

In plus, nu as mai vrea tot HTC. M-as orienta catre un Nokia Lumia 920 care insa nu e deocamdata in oferta. De ce as alege Lumia 920? Pai pentru ca deocamdata e singurul terminal cu Windows Phone 8 pe care-l stiu sa aiba suport pentru LTE (4G). HTC 8X cu suport pentru LTE se gaseste deocamdata doar la Verizon in SUA. Apoi, camera foto de la Lumia 920 e net superioara celei de la HTC 8X. Nokia ofera un set de aplicatii specifice mult mai bogat decat HTC. La Nokia exista aplicatia Nokia Drive care-ti permite sa navighezi GPS offline si Nokia City Lens, aplciatii care nu sunt la HTC.

Astazi comparam dimensiunile lui HTC Radar cu cele ale lui Nokia Lumia 920 ca sa vad daca nu cumva Lumia 920 e prea voluminos pentru gusturile mele. Cred ca m-as impaca cu o crestere de 1 cm pe inaltime si pe latime si cu un plus de 50 de grame. O sa astept sa vad Lumia 920 in oferta Vodafone Romania.

Si in timp ce comparam dimensiunile am observat un comentariu apropos de HTC Radar scris pe GSM Arena. In data de 04 februarie 2013, la ora 13:41, user-ul Gasculin a scris ca si-a instalat prin intermediul aplicatiei Zune (deci nimic nou sub soare la acest capitol) Windows Phone 7.8 pe HTC Radar.

"http://www.gsmarena.com/htc_radar-4131.php"

 

Cosmin
Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012

Re: Windows Phone 7.8 pentru HTC Radar cand anume?

 

Ieri am intrebat departamentul de suport HTC despre disponibilitatea update-ului Windows Phone 7.8 pentru modelul HTC Radar. Iata care a fost raspunsul lor:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Cosmin Petrenciuc,

Thank you for contacting HTC.

With regards to your inquiry, kindly be informed that this update will come for all the phones who have WM 7.5 for the time being there is no confirmation for this update in Europe.

If you have any other inquiries, don’t hesitate to contact us again.
For further details, please note that you can contact us via support line or via email following the below link: http: http://www.htc.com/europe/support.aspx. Thank you so much for using HTC products.

Respect & Regards,
HTC Technical Support Team
http://www.htc.com

Cosmin
Membru de bază
Postări: 230
Înregistrat: ‎05-02-2012
0

Re: Windows Phone 7.8 pentru HTC Radar cand anume?

[ Editat ]

Problemele legate de pierderea conectivitatii s-au rezolvat in service prin inlocuirea placii de baza a smartphone-ului.
Windows Phone 7.8 l-am instalat cu succes pe HTC Radar-ul meu urmand o procedura de instalare mai neortodoxa, pe care am gasit-o pe Internet. Tot Zune folosesti numai ca se face un truc ce presupune dezactivarea legaturii la Internet de pe calculatorul pe care ruleaza Zune, in momentul in care aceasta aplicatie apeleaza Microsoft-ul ca sa obtina lista de update-uri pentru telefonul tau.

Cosmin