Internet

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Specialist
Postări: 95
Înregistrat: ‎24-01-2012

De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

Ce parere aveti despre blocarea traficului VOIP de catre Vodafone? Stiati ca acest lucru este interzis in UE?

Romania face si ea parte din UE sau nu? Daca da, atunci de ce se incalca prevederile UE?

Highlighted
Specialist
Postări: 56
Înregistrat: ‎16-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

Sunt convins ca Vodafone este constienta de regulile legate de Voip in UE. Nelamurirea mea este urmatoarea insa : tu stii exact legea la care faci referire? Pana cand gasesti un raspuns iti recomad sa arunci o privire asupra articolului urmator, intitulat The Regulation of Voice over IP (VoIP) in Europe unde este mentionat faptul ca deocamdata, UE nu obliga nici un carrier sa ofere acces gratuit la Voip.

 

Lasand toate aceste lucruri deoparte exista si un raspuns logic la intrebarea ta. Vodafone Romania nu permite acces gratuit la Voip din considerente financiare. Spre ex : de ce sa vorbesti gratuit pe Skype in Germania, cand poti foarte usor sa o faci contra cost, fie activand o optiune cu minute internationale sau de ce nu, direct pe cost suplimentar.

They see me rollin` they hatin`
Oz
Sfătuitor
Postări: 37
Înregistrat: ‎24-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

Oferta spune clar "cumpara extraoptiunea si primesti cativa MB de Internet". Nu spune "250 MB de Internet pe unele porturi" sau "... catre unele site-uri". Zice INTERNET! Deci e reclama mincinoasa!

Ti s-ar parea normal sa te abonezi pe 2 ani la firma "X" de Internet prin cablu / fibra optica / ADSL, iar cand accesezi... de exemplu Remote Desktop Connection ca sa verifici ceva pe PC-ul de la lucru, sa nu poti? Sau un program (legal) de descarcare continut? Sau, de ce nu, chiar Skype, daca tot a venit vorba de el? Si sa afli ca accesul pe portul respectiv e restrictionat, si trebuie sa platesti ca sa ti-l deblocheze?

La RDS, minutul catre Europa fix, SUA & Canada e 5 centi! Dupa ce ca au tarife mult mai mari decat alti operatori, mai si incearca sa iti restrictioneze modalitatile de accesare a serviciilor.

 

Bataie de joc! Emoticon frustrat

Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎30-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

nu inteleg...dupa ce ca platesc un abonament de internet(nu chiar ieftin) sa nu il pot folosi cu doresc, din moment ce l-am cumparat...ca si cum iti cumperi o paine si vanzatorul iti spune ca nu ai voie sa tai painea...

nu cred ca voip ar aduce pagube mari companiei, mai degraba, aceasta decizie de restrictie  alunga clientii...

Am
Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎30-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

Voi stiati ca in Ro exista si operatori care nu au restrictionat accesul VoIP? Se tot bat cu pumnii in piept ca e "cea mai tare bla bla bla...Merita" si cand colo, se uita la cativa amarati de mega consumati... Pai, de ce sa folosim eficient tehnologia avansata (noi, utilizatorii), hai sa folosim "eficient" resursele financiare (ale noastre, ale utilizatorilor) 

Vizitator
Postări: 5
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

blocheaza voip fiindca sunt zgarciti. nu e nici o filosofie!

Oz
Sfătuitor
Postări: 37
Înregistrat: ‎24-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

@rich1974: asta stim deja. Problema este ca suntem nemultumiti iar lor li se rupe! Si, pe langa ca sunt lacomi, mai sunt si mincinosi! Nu am vazut in nicio reclama sa zica "... si ai Internetul cel mai tare din tara, dar cu limitari de porturi!" Nu scrie nici cu litere mici in contract! E pur si simplu reclama mincinoasa. E mai rau decat faza de mai sus cu painea pe care nu te lasa sa o tai! Exemplul mai bun ar fi cu o paine la care ii lipseste o parte din MIEZ! Internetul lor arata normal pe din-afara si in oferte, dar dupa ce semnezi contractul pe 2 ani si... deschizi conserva de Internet, observi ca inauntru gasesti parti importante lipsa! Asta e pur si simplu hotie pe fata!

Membru de bază
Postări: 196
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

[ Editat ]

Buna,

 

Serviciul VOIP nu este blocat, se pot efectua apeluri voce/video via Internet (folosind aplicaţii precum Skype, Yahoo Voice, etc), numai în baza unui abonament de tipul Internet pe mobil Premium, care presupune activarea unei optiuni suplimentare.

Aceasta opţiune ofera posibilitatea de a efectua apeluri voce/video via Internet.


Pentru abonamentul de internet cu modem, această opţiune este disponibilă la preţul de 1.04 Euro/lună, iar pentru abonamentul cu internet pe mobil 3.13 € (TVA inclus).

 

Multumesc,

 

Valentina

Începător
Postări: 11
Înregistrat: ‎03-02-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

jocul vodafone cu clientii sa-i este foarte nedrept. eu am optiune de internet achizitionata in decembrie 2010. atunci totul functiona ok.

intre timp se fac fel si fel de adnotari la ceea ce am achizitionat fiecare dintre noi.

atata timp cat nu fac nimic ilegal cu internetul de pe mobilul meu nu intele de ce trebuie sa imi fie restrictionat.

si apropo acel minunat internet premium de ce nu e specificat in oferta de pe site?

cam nepoliticos din partea celor care vodafone-ul. nu putem face chiar nimic in eliberarea acestor restrictii????

Membru de bază
Postări: 196
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: De ce blocheaza Vodafone traficul VOIP?

[ Editat ]

Buna, lucianrosca!

 

Informatii privind utilizarea serviciului VOIP sunt publice si se gasesc in Termenii şi Condiţiile Generale, care pot fi consultate oricând de pe pagina de internet www.vodafone.ro sau pot fi printate fără costuri suplimentare la cerere, în oricare punct de vânzare Vodafone. Poti gasi acesti termeni si conditii aici , iar despre serviciul VOIP gasesti informatii la Art 11.1.

 

Privitor la optiunile care ofera acces la VOIP pe telefonul mobil, la secţiunea personal- internet-oriunde- internet-pe-mobil - promotii (aici) se gasesc informatii.

 

Sugestiile privind serviciul VOIP sunt inregistrate de noi in baza de date si trimise catre analiza.

 

Multumesc,

Valentina