Internet

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Specialist
Postări: 60
Înregistrat: ‎24-01-2012

Diferenta Opera Mini Vodafone si Opera Mini de pe opera.com

Pentru un telefon Nokia C7, am trimis SMS la 8877 și de pe linkul primit am instalat un fișier cu extensia .jar. După aceasta, în meniul telefonului printre aplicații căutam Opera, dar nu se numește așa aplicația care deschide browserul Opera Mini, ci se numește „Internet”. Durează ceva timp până se deschide.

Am descărcat de pe opera.com browserul Opera Mini găsit acolo, un fișier cu extensia .sis. Am înțeles că Vodafone a recurs la un fișier .jar în locul lui .sis pentru a fi mai mic. Nu înțeleg însă de ce Opera Mini descărcat de pe opera.com se deschide repede, așa cum nu înțeleg de ce browserul de la Vodafone întreabă la fiecare deschidere: „Permiteți aplicației să utilizeze datele din Poziționare?”, iar celălalt Opera Mini nu întreabă asta, fiind foarte sâcâitor cu această întrebare. Nu am găsit nicăieri în setări opțiunea de a dezactiva această întrebare.

Iar în final Opera Mini de la Vodafone nu mi-a dat voie să mă conectez prin WiFi și, negăsind punctul de acces Vodafone pe care l-am șters ca să nu mai consum din traficul Vodafone odată ce am WiFi, s-a blocat. Până ce nu am așezat punctul de acces Vodafone primul ca prioritate în setările telefonului, Opera Mini de la Vodafone nu s-a deblocat.

Când deschizi Opera Mini de la Vodafone nu observi că te-ai conectat prin 3G deoarece acest browser acoperă partea de sus a ecranului telefonului. Opera Mini descărcat de pe opera.com nu acoperă partea de sus a ecranului. Deci chiar dacă vă aflați într-un loc cu conexiune WiFi setată corespunzător în telefon și credeți că traficul se face prin WiFi, e păcăleală, vă veți trezi cu MB consumați. Scopul acestui browser este deci și altul decât optimizarea traficului. Atenție deci!

Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎21-11-2012

Diferenta Opera Mini Vodafone si Opera Mini de pe opera.com

Nu prea e adevarat,eu am  Samsung Galaxy S3 si imi apare, in partea de sus, daca sunt conectat prin wifi sau prin 3G.

Si folosesc tot Opera Mini de la Vodafone.

Cred ca aici e vorba despre dimensiunea display.

Incearca si pe alte telefoane,nu neaparat pe C7 al tau, vezi diferenta !

 

Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Diferenta Opera Mini Vodafone si Opera Mini de pe opera.com

Salut sarighiol1!

 

Imi pare bine ca a fost reinnoit topicul si ca avem ocazia sa raspundem, chiar daca se intampla acum Emoticon fericit


Interventia Vodafone Grup pentru aplicatia Opera Mini se opreste strict la personalizarea in interiorul ei(marcaje, iconite etc) si a o face total compatibila cu setarile de internet de la subsidiarele sale.

 

Ceea ce ai scris mai sus depinde si de setarile telefonului tau. Sistemul de operare Symbian permite sa selectezi pentru fiecare aplicatie in parte un APN diferit sau daca sa fii intrebat de fiecare data la conectare.

 

Multumesc crisedy975 de interventie!
Tudor.

Vodafone