Internet

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Începător
Postări: 15
Înregistrat: ‎24-01-2012

la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

la vodafone e foarte scump internetul pe mobil

Oz
Sfătuitor
Postări: 37
Înregistrat: ‎24-01-2012

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

Ohooo... ai atins un punct sensibil! La RCS-RDS abonamentul de telefonie fixa bazat tot pe reteaua mobila (adica tehnologia pe care o foloseste si Vodafone pt telefonia fixa) e 2 EURO, si vine cu un mobil suplimentar, complet gratuit. Toate astea cu convorbiri nelimitate in retea (fix SI MOBIL), 1 cent in alte retele fixe, 5 centi pe mobil si international.

 

La Vodafone ai abonament de 5 EURO parca, cu 100 de minute in retele fixe, dupa care tarife de pici de pe scaun, de genul: 12 centi in Vodafone mobil (deci in aceeasi retea), 17 centi in alte retele mobile.

 

Cat despre Internet, daca ai net prin cablu de la RCS-RDS, ai net gratuit pe mobil. La Vodafone, in ultimii 2 ani s-au injumatatit valorile de trafic inclus la net pe mobil, desi tehnologia a evoluat, si cica reteaua s-a mai modernizat.

Extraoptiunea de 2 Euro nu mai are 100 MB, are 50. Cea de 4 Euro nu mai are 500MB ci 250. Penibil....

 

Chiar daca nu ai net prin cablu de la RCS-RDS, tot poti sa iti iei extraoptiune cu 10 LEI care iti ofera trafic 5GB (da, 5 GIGABYTES) la viteze de 7.2 Mbps. Si chiar merge foarte bine serviciul de ceva vreme. Iar acoperirea lor 3G e mai buna decat a Vodafone, care in zonele in care nu exista 3G pe 2100 MHz a lasat GPRS simplu, ca nu s-a obosit sa implementeze EDGE, ca orice companie normala. Emoticon frustrat

Sfătuitor
Postări: 29
Înregistrat: ‎16-01-2012
0

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

Intr-adevar la capitolul internet prin cablu RDS-RCS este pe primul loc, dar la internetul mobil, legat de afirmatia lui @Oz cum ca: " Iar acoperirea lor(RDS) 3G e mai buna decat a Vodafone", nu este adevarat.

Pentru mai multe detalii cititi AICI, pentru a vedea certificarile pentru viteza la internetul mobil. Nu cred ca aceste certificari se dau "pe ochi frumosi", masuratorile fiind facute de P3 Communications.

Oz
Sfătuitor
Postări: 37
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

@paladin: Nu ai inteles ce vroiam sa spun. Ma refeream strict la acoperirea 3G (UMTS pe 2100MHz). Adica zone unde sa ai macar o conexiune de 300 kbps, daca nu HSDPA. Reteaua RCS-RDS (DigiMobil) este toata numai UMTS 2100, nu au alte frecvente alocate. Deci la ei ori e semnal 3G, ori deloc! Si sunt multe zone in care Digi are semnal (3G, evident), iar Vodafone are doar GSM (adica 2G, Internet la viteze GPRS - vreo 50 kbps maxim teoretic, iar in practica merge de fapt cu 2KB/s, adica 10-20 kbps). La asta ma refeream, ca sunt zone (chiar si la campie) unde Vodafone nu are acoperire 3G.

 

Linkul pe care l-ai mentionat tu se refera la VITEZA nu la acoperire! Si au primit acea certificare, pentru ca Vodafone ofera intr-adevar (in unele locatii) viteze de pana la 21,6 Mbps, fata de maxim 7,2 Mbps cat ofera RDS.

 

Si TOTUSI, viteza aia mare pt care au obtinut certificatul, este oferita doar la abonamentele mari de Internet pe PC/laptop (adica cele scumpe, de 14 sau 19 euro / luna). La extraoptiunile de Internet pe mobil, viteza maxima este 7,2 Mbps, adica exact ca cea de la RDS. Deci comparatia cade.

 

Vodafone la Internet pe mobil = aceeasi viteza, acoperire mai mica, extraoptiuni mai scumpe, trafic muuult mai putin. De fapt, la cat de putin trafic ofera Vodafone pe mobil, nici nu conteaza viteza maxima, pt ca daca ar oferi 21,6 Mbps la optiunea de 4 EURO, cei 250 MB inclusi s-ar termina in 93 de secunde, adica un minut jumate! ATAT de putin Internet primesti la Vodafone, desi acum 2 ani (cand posibilitatile tehnice erau cica mai reduse) primeai 500MB, adica dublu la acelasi pret.

 

Deci chiar daca Vodafone ar oferi de maine cei 250 MB la 21.6 Mbps pt 4 euro, prefer oricand cei 5120 MB de la RDS la 7.2 Mbps pt 2 euro jumate!

Sfătuitor
Postări: 41
Înregistrat: ‎24-01-2012
0

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

Este mai ieftin RDS, dar, sa fim seriosi, ofera ei calitatea pe care o ofera Vodafone? Eu ma indoiesc. Fiecare este liber sa-si aleaga operatorul, in functie de necesitati si, mai ales, buget.
Multumesc,
Florin.
Vizitator
Postări: 6
Înregistrat: ‎28-01-2012
0

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu


@sflorin a scris:
Este mai ieftin RDS, dar, sa fim seriosi, ofera ei calitatea pe care o ofera Vodafone? Eu ma indoiesc. Fiecare este liber sa-si aleaga operatorul, in functie de necesitati si, mai ales, buget.


Vodafone nu mai oferă o rețea de calitate de mult timp. Sunt zone în București unde de ani întregi nu rezolvă problemele de rețea (vezi zone necunoscute și necirculate ca Piața Victoriei). Pe Valea Prahovei, la 300m de DN1 înspre pârtia Kalinderu ești în cel mai fericit caz pe GRPS. Traficul la internet tot scade în ultimul timp (acum îți iei 500MB cu cel puțin €5 la ei, în timp ce în 2007 îți luai cu €3-4). iPhone 4-ul care suportă UMTS în 900MHz nu se conectează niciodată pe acea frecvență.

 

Ar avea mult mai mult succes cu clienții dacă ar oferi clienților sisteme SureSignal (oarecum inversul MiFi-ului) ca în restul țărilor.

 

În ultimii ani, dacă nu ai factură de peste 500 RON nu mai dai de un operator la ei (experiență proprie). Dacă am factură de 2000 RON, orice se rezolvă, dacă este în schimb de 300 RON (pe ultimile 6 luni) nici nu se uită la tine, chiar dacă ești client de mai bine de 10 ani de zile și numai în ultimii 3 ani ai avut factura MEDIE pe numărul tău de 700 RON.

 

Peste un an când RDS-ul va primi și o licență de GSM o să trebuiască re-analizată foarte atent piața.

 

Pe lângă asta, dacă mergi la Vodafone cu dorința de a face un abonament pentru multiple numere de telefon cu un pool de minute și trafic de internet, dacă ești persoană juridică totul e OK, dar dacă ești persoană fizică te trimit la plimbare.

 

E păcat, până acum 2 ani aveau cel mai bun serviciu cu clienții dintre toți operatorii, acum au pierdut și asta și calitatea rețelei și se tot lăcomesc să crească facturile pe aceleași servicii.

Nou venit
Postări: 1
Înregistrat: ‎30-01-2012
0

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

Oz , crede-ma ca Vodafone are acoperire 3G mult mai mare decat viseaza RDS-ul sa extinda acoperirea sa. Si ma refer la 3G nu la GPRS. Sunt sofer de TIR si cunosc in detaliu acoperirea 3G de la Vodafone. Am un modem la laptop care imi tine de urat prin tara. Nu discut calitatea serviciilor oferite de Vodafone , am destule nemultumiri dar asta e ca si cu politica romaneasca , daramam pe astia de acum dar pe cine punem in loc? Asa si cu Vodafone , as renunta la cele 4 abonamente ale mele dar ce pun in loc? Nu-mi recomandati nimic va rog pentru ca sunt satul de toate companiile de telefonie mobila. Cine bate tara in lung si in  lat stie perfect cu ce probleme se confrunta in acest domeniu.

Highlighted
Vizitator
Postări: 1
Înregistrat: ‎12-04-2013

Re: la rds-rcs internetul e gratis pe mobil dacă ai internet prin cablu

"Stimate domn,

Ca urmare a adresei Dvs., înregistrată la ANCOM cu numărul de mai sus, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Așa cum ați precizat și Dvs. în adresa transmisă, la alegerea unei oferte este recomandabil să luați în calcul mai multe aspecte, mai ales dacă intenționați să încheiați un contract pentru furnizarea serviciilor care presupune o perioadă minimă contractuală. Pe pagina noastră de internet, www.ancom.org.ro, la secțiunea INFO centru pentru consumatori /Telefonie /Cum alegi oferta de telefonie potrivită, sunt menționate câteva sfaturi în acest sens.

În ceea ce privește acordul de roaming național încheiat între RCS&RDS S.A. și Vodafone Romania S.A., vă informăm că, potrivit art. 3 Clauze si conditii comune Pachetului Digi Mobil Optim si Digi Mobil Complet din Anexa 1 la Actul Aditional pachete Digi Mobil, parte din contractul cadru pe care RCS&RDS S.A. îl încheie cu utilizatorii finali, sunt precizate următoarele: ”Prin intermediul serviciului de Roaming National Beneficiarul poate initia si primi apeluri, respectiv SMS si atunci cand se afl a in afara ariei de acoperire a retelei de comunicatii mobile Digi Mobil, in baza acordurilor de roaming in vigoare incheiate de catre RCS & RDS si furnizorii de comunicatii electronice care opereaza respectivele retele. […] Furnizarea in aceste conditii a Serviciului de Roaming National nu genereaza obligatii in sarcina RCS & RDS, Beneficiarul neputand solicita furnizarea acestui serviciu sau furnizarea lui in conditiile mai-sus mentionate pe intreaga durata contractuala, oferirea serviciului fiind determinata in mod direct de acordurile de roaming incheiate de catre RCS & RDS cu alti furnizori de retele de comunicatii electronice. La data incheierii prezentului contract este in vigoare un acord de roaming national valabil pana la 26.03.2016. […] RCS & RDS isi rezerva dreptul sa nu furnizeze anumite servicii in roaming national si/sau sa le furnizeze in limita anumitor cantitati. In acelasi timp, poate sa nu asigure sau sa excluda serviciile in roaming national din puncte aflate in interiorul ariei acoperite cu reteaua proprie; pe masura dezvoltarii retelei Digi Mobil, RCS & RDS nu va mai asigura accesul la roaming national in interiorul ariilor acoperite cu reteaua proprie. Furnizarea in aceste conditii a Serviciului de Roaming National nu genereaza obligatii in sarcina RCS & RDS, Beneficiarul neputand solicita furnizarea acestui serviciu sau furnizarea lui in conditiile mai-sus mentionate pe intreaga durata contractuala”.

În final, menționăm că prelungirea acordului de roaming actual sau încheierea unui acord de roaming național cu un alt operator ține de rezultatul negocierilor între operatori.

Cu stimă,

Preşedinte,

Marius Cătălin MARINESCU"

Dupa acesta data (26.03.2016) RCS&RDS nu este vinovata de NIMIC, noi (clientii) am fost cei care nu am gestionat problema, cu mentiunea ca nu am fost informati, dar suntem VINOVATI..

O zi buna.