Modemuri internet

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Vodafone R209-Z

[ Editat ]

  Un nou modem wi-fi listat de vodafone.com este Vodafone R209-Z.

 

 

   Compatibil cu standardul wi-fi 802.11 b/g/n,permite partajarea wireless a conexiunilor 3G pentru pana la 10 utilizatori simultan,la care se mai adauga unul conectat prin cablu USB.Permite viteze de trafic H+ si atasarea de card microSD de pana la 32 GB.Bateria este de 1500 mAh,ce ofera o autonomie de pe putin 4 ore.

 

   Specificatii tehnice:

 

    Dimensiuni: 102mm x 50mm x 13.7mm

    Greutate      :68.9g

    Culoare       :Alb

    Chipset        :MTK6280  CA

    Slot card microSDEmoticon cu limbă scoasăermite card microSD de pana la 32 GB

    Retea           :GSM/EDGE/3G/H+ ;DC-HSPA+ 42 Mbps/5.76Mbps

    Prin cablu USB ruleaza pe OS:   XP(SP3),Vista,7,8.8.1,MAC(os x 10.6)

    Numai prin WI-FI ruleaza pe Linux,Windows 8 RT,tableta si telefon.

    WEB UI:  http://VodafoneMobile.wifi sau http://192.168.0.1

 

  Inserare SIM si card microSD

 

 

   Manual utilizare in limba engleza.

 


Vodafone
Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

  Salutare!

 

  Ieri am comandat modelul Vodafone R209-Z.Astazi l-am primit.

 

 

Acesta este continutul pachetului:

   modem,,acumulator,incarcator,cablu de date,certificat de garantie,manual de intructiuni,ghid de instalare,reminder card(contineinformatii sumare despre SSID,parola si WEBUI).

 

 


Vodafone
Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

Salutare!

   De o săptămână utilizez acest modem si pot spune ca sunt mulțumit de performanțele 3G oferite.Oferă o buna recepție a semnalului 3G.In condițiile in care am 3 liniuțe cu un Vodafone k3772,plasat la fereastra,in partea exterioara,cu Vodafone R209-Z am semnal maxim,fiind plasat pe partea interioara a ferestrei.

 Ca si modelul R206,oferă o acoperire semnificativa a semnalului wi-fi.La primul,in spatiu deschis,aveam semnal pana la 150 m.Cu acesta din urma nu am mai testat distanta maxima,dar prin 2 pereti ai casei semnalul calitatea semnalului scade cam la 60%

  Pentru cei care doresc să-l utilizeze cu SIM de la alt operator,pot spune ca este liber de rețea.Testat cu SIM de Orange.

 

 

 In condiții de utilizare decenta spre intensa,bateria mi-a oferit o autonomie de aproape 4h,după cum se poate observa in screen-ul de mai jos.

 

 

 Modemul are carcasa lucioasa,cu ale cărui dimensiuni este o prezenta discreta,indiferent unde il vei purta.Cel puțin,făcând comparație cu R206

 

 

Pana acum,nu m-am confruntat cu probleme de abandon sesiune de date,pornirea in mod deconectat sau redirecționare către pagina administrare dispozitiv,indiferent de pagina accesata.

Vodafone
Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

Il utilizez de 3 săptămâni si sunt mulțumit de el.Nu face probleme la conectare si utilizare.Motiv pentru care am mai comandat inca unul.In doua zile de la comandare a ajuns la domiciliu.

 

 

 

 

 


Vodafone
Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎16-12-2013
0

Re: Vodafone R209-Z

Salut, Ionut,

 

Spune-mi si mie, te rog, modemul Vodafone Hotspot R209 poate fi folosit si pentru un sistem desktop sau e strict wi-fi? Se poate conecta prin usb la un desktop cum sunt stickurile de internet?

 

Mersi in avans.

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

Salut!

  Da,se poate conecta si prin cablu USB pe Linux,Windows si Mac.

 Pe Linux,cum l-ai introdus,ruleaza automat.

 Pe Windows si Mac,la prima conectare trebuie instalat softul cu care vine.Odată realizata instalarea,se va crea o conexiune de tip Ethernet.Chiar daca il păstrezi conectat in mufa USB sau il conectezi la fiecare  utilizare,acesta se va conecta automat la rețea,putând efectua trafic de date.Foarte facil.

    Achiziție si utilizare plăcută.Vrei să-l iei cu abonament nou sau la reînnoire?


Vodafone
Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎16-12-2013
0

Re: Vodafone R209-Z

Mersi pentru raspunsul imediat.

 

Am un abonament care urmeaza sa se incheie in luna urmatoarea. Un stick. Initial, am vrut sa mai reduc din costul lunar (12 euro). Stiam de ofertele de internet mobil de la Rds la 15/25 lei, dar nu au "happy night", iar pentru mine optiunea asta e un "neaparat". Atunci imi fac treburile...

 

Internet prin cablu nu pot avea aici, nu sunt eu proprietarul casei... desi e cea mai ieftina si rentabila metoda.

 

Ce vreau sa te mai intreb... acum ca stiu de la tine, daca conectez modemul din subiect la desktop, ma pot bucura simultan si de o conexiune wi-fi  pentru dispozitivele wireless (laptop, tableta, telefon...)? Sau va fi necesar sa renunt la una din retele?

 

Alta chestiune ar fi viteza de download. Eu, prin ce am acum, cu semnal 2-3 linii din 5, viteza maxima este de 600kps.

Ma gandesc ca modemul R209 e mai puternic, mai performant, e posibil sa am rata de tranfer mai mare cu el?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012
0

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

   Cu placere!

    Modemul poate accepta simultan 10 conexiuni wi-fi si una prin cablul USB.In total,11 utilizatori pot face trafic in același timp.

  Pot spune ca modemul R209-Z este un mai bun receptor al semnalului.O ilustrație in acest sens poate fi experienta din casa unui client Vodafone.

  De exemplu,am instalat un HUawei K3772 la fereastra unui antreu,in partea de sus,pe partea exterioara.Semnalul afișat de aplicație a fost de pana in 3 liniuțe.Intamplator,pe masa din antreu,la baza aceleasi ferestre,am lăsat un R212.Semnalul afișat de acesta a fost maxim.Vorbind de același loc,diferență a fost făcută de faptul ca modemul din urma este mult mai bine conceput hardware pentru o îmbunătățită recepție a semnalului.

  Bănuiesc ca tu ai un modem USB pana in Huawei K3772,ce nu permite viteze de trafic mai mari de 7,2Mbps.R209-Z,in funcție de tipul de acoperire din zona,permite viteze de trafic de pana la 43,2 Mbps.

 

 

   Vezi ca ți-am lăsat si mesaj privat. Emoticon fericit


Vodafone
Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎16-12-2013
0

Re: Vodafone R209-Z

Da, l-ai nimerit, m-am uitat pe cutie, e respectivul K3772...

Partea interesanta este testul de viteza care imi afiseaza viteza de download de 5mbps+ la cele 2-3 linii de semnal, iar in uTorrent am mesajul "a firewall/router is limiting your network traffic", o explicatie plauzibila de ce nu trec de cei 600-si-ceva-kbps indiferent cum. Si ma gandesc ca se poate obtine viteza maxima testata (conform testelor de viteza) pe orice dispozitiv, exemplul meu, dar fie pentru a nu ingreuna reteaua, fie pentru a te momi cu un abonament mai scump pe viitor, oricare ar fi strategia, exista o restrictie, o limita a vitezei, insa ea nu cea din imaginea serviciului in cauza care spune ca viteza de download va fi de pana la 75mbs, iar tu sa atingi miraculos 80mbps. Nu. Te astepti sa nu ajungi la o viteza mai mare decat cea cu care te insoteste abonamentul in cauza, nici la cea de 75mbs daca dispozitivul nu are semnal full, ar fi ignorant, dar cand testul de viteza iti arata una, iar tu ai alta, incepi sa strambi din nas. Sigur ca nu pot fi nici testele de viteza 100% acurate, ci cat sa-ti faca o idee generala, dar in cazul meu testele trebuie sa fi fost stricate. Oricum, nu sunt singurul care are neplacerea asta si nu se intampla doar la Vodafone. Platesti cat ti se cere si primesti... cat ti se da.

 

Sper ca nu te deranjez, profit si eu de forumul asta daca tot mi-am facut cont. Vreau sa te mai intreb o chestie. Parerea ta. Logica ta.

Poate un modem 3G sa fie capabil 4G? Aducem in subiect modemul Vodafone Hotspot R209 si daca vrei ceva mai putin capabil, Vodafone K4607. Amandoua la abonamentele de internet pe laptop si tableta, la ora actuala, si vin cu bonusul 4G pe o perioada de 4 luni.

La "bine de stiut", din categoria "cartela cu net" zice asa: Pentru a naviga pe net în rețeaua 4G ai nevoie de un echipament compatibil, de o opțiune care să îți ofere acces la această tehnologie și să te afli în aria de acoperire 4G. Totodata, un sim compatibil 4G, mai scrie acolo. Toate bune. E logic si m-as fi gandit exact la cele scrise, chiar in lipsa informatiei. Acum, chiar daca modemurile despre care ti-am vorbit vin cu o cartela 4G, nu imi dau seama cum un dispozitiv 3G poate fi capabil 4G, ca cele mentionate mai sus.

Nu vorbim de un modem Vodafone R215 care este 4G.

 

Lasa-ma sa stiu si gandul tau. Sunt curios. Cat despre mesaj, da, cand ma hotarasc incotro o iau, ok?

 

Ps: daca mi-as reinoi abonamentul si as trece pe cel cu Vodafone R215, as ajunge la un alt nivel. Poate 2 mbps. As fi in 4G... Emoticon fericit

Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Vodafone R209-Z

[ Editat ]

Salutare!


In aplicatiile clienti de torrent sau chiar si in browsere, cand descarci fisiere, informatia este afisata cu cantitatea de date trasnsmisa pe secunda - KB/s. Vitezele afisate pe site-urile specializate sunt afisate in Kbps sau Mbps, dupa caz. Asadar, daca descarci date cu 600 KB/s, asta inseamna o viteza de 4.8 Mbps, in contextul in care 1 Byte = 8 biti(octet).

 

Un modem 3G nu poate fi compatibil 4G, hardware-ul iti ofera accesul la tehnologii noi si momentan poti beneficia de 4G doar prin achizitia unui dispozitiv compatibil. Pentru asta poti opta pentru Vodafone K5008(modem) sau Vodafone R215(router).

 

Ca o concluzie, pe viteze 4G rezonabile de 50 Mbps, vei descarca fisiere cu aproximativ 6 MB/s, astfel ca un fisier de 1GB il vei descarca in ~ 170 secunde sau aproximativ 3 minute.

Tudor

Vodafone