Modemuri internet

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎03-02-2013
0
Soluţie acceptată

problema cu conexiunea 3G

Salut! 

Am un modem Vodafone Mobile Connect Lite de aproximativ 4 ani si pana acum nu am avut nicio problema, insa de 2 zile sta conectat numai pe GPRS Roaming cu toate ca led-ul are culoarea turcoaz si ar trebui sa am o conexiune 3G. Atunci cand il conectez imi apare ca este disponibila o conexiune 3G, dar apoi trece pe GPRS in doua secunde si are un semnal foarte prost... Am citit pe tot felul de formuri cum ca trebuie sa selectezi acea optiune de 3G only insa eu nu pot bifa niciuna Emoticon indiferent..daca are cineva vreo idee este rugat sa-mi spuna ce se intampla Emoticon fericit. Multumesc anticipat!

 

Membru VIP
Postări: 4.498
Înregistrat: ‎08-02-2012
0

Re: problema cu conexiunea 3G

[ Editat ]

Depinde foarte mult de zona geografica in care te afli  si nu numai.

Sunt alti multi factori necunoscuti noua, utilizatorilor.

Eu locuiesc la etajul 3 al unui bloc construit din caramida ( nu din beton ), situat la cca. 300 m de antenele Vodafone din orasul meu.  Aceste antene sunt amplasate pe un stalp imens alaturi de alte multe antene ale diverselor companii de telefonie..  Desi nu am nici un obstacol, fata, spate, laterale, am zone in casa in care nu numai ca am o jumatate de liniuta afisata pe telefon,  dar semnalul se pierde , disparand reteaua Vodafone de pe displayul telefonului.

Pe GPRS e totul ok.  Nu pot tine insa telefonul pe GPRS intrucat sunt foarte dese momentele in care , atunci cand sunt sunat, nu pot purta un dialog normal datorita unor sunete ciudate ( problema este cunoscuta)

Acum interesul este orientat spre tehnologia 4G

Conform principiului inductiei matematice ( explicate pe intelesul multora ): daca primul  lucru merge prost si la fel si al doilea, atunci conform principiului I.M. sigur va merge prost si al treilea.

 

ALE, bun venit pe forumul Vodafone si sper sa ti se remedieze problema urgent!

██████████████████████████████████████████████████████████████████


ModeratorMATEI ᵖʳᵒᶠ ᵐᵃᵗᵉ


Moderator


Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012

Re: problema cu conexiunea 3G

[ Editat ]

Salutare
Eu am un modem Huawei E220 din 2008 cu Vodafone Mobile Conect Lite v.3.
Pentru a selecta 3G Only nu trebuie sa fii conectat la retea cu aplicatia.Apoi incearca Dispozitive>> "Selecteaza modemul Activat" >>3G Only..

Este posibil ca aplicatia sa fie corupta.Pe softpedia am intalnit un caz in care aplicatia arata ca este conectat pe GPRS si el facea trafic HSPA.(PESTE 500 KO/secunda)

Asa ca, poti reinstala aplicatia care ai folosit-o pana acum sau cea mai recenta versiune de pe oriunde.netVodafone
Vizitator
Postări: 2
Înregistrat: ‎03-02-2013
0

Re: problema cu conexiunea 3G

Si modemul meu tot din 2008 este, iar pentru a bifa casuta aceea cu 3G only m-am deconectat de la retea, insa problema e ca nu puteam sa bifez, erau inactive casutele acelea. Acum o sa incerc sa descarc ultima versiune sa vad daca o sa functioneze asa.

Membru VIP
Postări: 6.910
Înregistrat: ‎31-01-2012

Re: problema cu conexiunea 3G

    Ok!Astept sa citesc cu decurge utilizarea.

    Ce model de modem este?Il folosesti cu SIM de abonament?Daca da,in functie de situatia ta contractuala poti beneficia de un modem gratuit la prelungire abonament.

    Ionut

 


Vodafone