Probleme de semnal

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Vizitator
Postări: 3
Înregistrat: ‎04-01-2013
0

Probleme semnal la țară (loc. Meseșenii de Sus, județul Sălaj)

   Am următoarea problemă în localitatea Meseșenii de Sus, județul Sălaj. Nu am semnal pentru telefon decât pe anumite coline, iar în casă deloc. Pentru a rezolva problema, am instalat un telefon mobil-fix, la care am legat o antenă externă cu un cablu de 10m. Antena am fixat-o pe casă. Semnalul pentru telefonul mobil este excelent, iar vocea se aude foarte bine, fără întreruperi. Pentru a mă conecta la Internet, folosesc un modem Vodafone K3765, pe care îl conectez la antenă când vreau să navighez pe net (am găurit carcasa modemului pentru a avea acces la conectorul extern de antenă). Modemul detectează un turn 3G, la un semnal de două bare din cinci (mai exact nivelul e 7 ~ 8 / 31 cu AT+CSQ, adică -99 ~ -97dBm). 

 

   Antena ce o folosesc este o antenă de 9dBi sectorială. Pentru a mări calitatea semnalului pentru conexiunea 3G, aș dori să folosesc o antenă direcțională, tip Yagi de 16,5dBi. Problema e că nu obțin nici o înbunătățire cu această antenă (ba din contră, semnalul e constant la 6/31 AT+CSQ, adică -101dBm), și nu înțeleg de ce. Din câte am înțeles, trebuie orientată antena exact spre turnul care emite semnalul. Aș dori să știu dacă îmi puteți da coordonatele GPS ale turnului de transmisie la care mă conectez, pentru a putea orienta corect antena. Vă pot da identifiantul turnului (Lac + Cell ID). Vă mulțumesc. 

Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Probleme semnal la țară (loc. Meseșenii de Sus, județul Sălaj)

Salut cristi_bg!

 

Imi poti trimite un mesaj privat cu numarul de date? Colegii pot afla in aces fel direct statia/statiile pe care te conectezi si ma vor ajuta ca si localizare si restul informatiilor de care am nevoie pentru a completa o cerere in acest sens.

 

Multumesc,

Tudor.

Vodafone
Moderator
Postări: 2.729
Înregistrat: ‎12-01-2012

Re: Probleme semnal la țară (loc. Meseșenii de Sus, județul Sălaj)

Salutare!

Am luat legatura cu colegii de la Radio Frecvente si mi-au comunicat ca asemene informatii sunt confidentiale. In urma unei astfel de solicitari, ei ne pot spune aproximativ in ce directie geografica sa indrepti antena, dar nu si localizarea acesteia.

 

Tudor.

Vodafone