Timp liber

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Vizitator
Postări: 6
Înregistrat: ‎05-03-2012
0

Cand si de ce visam?

CAND SI DE CE VISAM?.

Visul este calea regala spre inconstient-afirma marele psihanalist,Sigmund Freund!
In timpul visului retraim intamplari vazute,traite ori auzite.Visul este determinat de memoria celui care viseaza,de datele inmagazinate in memoria sa.
Mama Elodiei Ghinescu o viseaza frecvent pe fiica ei,disparuta misterios de mai multi ani,ca fiind in viata! Asta demonstreaza ca intamplarea tragica a disparitiei fiicei sale a devenit principala preocupare a mintii sale si,la limita dintre subconstient(starea de somn )si constient(starea de veghe),prin activarea neuronilor care au inmagazinat amintirile despre fiica sa,aceasta ii apare in vis.E clar ca mintea si sufletul sau indurerat nu accepta eventuala moarte a fiicei dragi.

Barbatii si femeile viseaza diferit iar visele sunt determinate de personalitatea si caracterul omului,  de pregarirea lui scolara ,de experienta de viata.

Evolutia viselor de-alungul vietii este interesanta.Ascultarea povestilor si basmelor spuse de catre bunici face ca,in vise ,copiii sa se identifice cu intamplarile si eroii acestora.
Inceperea cursurilor scolare determnia aparitia viselor despre lectii,invatatoare ori colegii de clasa.Adolescenta conduce la aparitia viselor de dragoste si apoi a celor erotice.
Casatoria,aparitia copiilor,modifica sfera preocuparilor personale,fapt ce conduce la aparitia viselor cu un continut domestic.
De-alungul vietii,intamplarile deosebite(moartea unei fiinte apropiate,accidente ori imbolnaviri grave) influenteaza direct obiectul viselor.    Personalizarea viselor este o oglinda a sentimentelor,trairilor si perceptiilor fiecarui individ.Un om fricos viseaza de regula intamplari care il sperie,fata de care nu ia decizii in timp ce un tip violent,conflictual viseaza ca se lupta cu diferiti adversari,pe care ii invinge.Un romantic viseaza ca ii ofera flori iubitei iar o participanta la un concurs de frumusete ca a castigat intrecerea.
Conectati la importanta unor examene idificile ,multi studenti ori elevi viseaza subiectele de examinare.

Visele sunt generate exclusiv de datele inmagazinate in memoria afectiva, auditiva ori vizuala a visatorului.

Un individ care nu a vazut in viata lui un avion ,un telefon mobil  ori un computer nu va visa niciodata despre acestea.

Este stiut faptul ca atunci cand un individ este obosit si are  un somn adanc , doarme fara vise .

Studiile empirice demonstreaza ca visele apar atunci cand creierul este la limita dintre subconstient si starea de veghe.

Concret ,datorita unor stimuli externi (senzatia de a urina , un zgomot usor etc.),mintea umana trece lent de la starea de relaxare,de somn,la cea de veghe,moment in care memoria sa are inca un nivel redus.

In acest moment conexiunile dintre neuroni nefiind pe deplin realizate  se intampla fenomenul de interferenta a
senzatiilor din subconstient cu franturi din memoria afectiva, auditiva ori vizuala inmagazinate de-a lungul timpului.

Daca iti este sete , mintea incorporeaza aceasta senzatie in vis si vei visa  ca bei apa.

Fumatorul care abandoneaza acest obicei va visa ca fumeaza, iar o persoana careia i-a fost amputat un picior va visa ca il are.In clipa in care se trezeste si se realizeaza intrarea deplina in functiune a mintii ,visul dispare.

Producerea unui zgomot  puternic care determina trezirea din somn impiedica producerea visului,mintea umana trecand brusc de la starea de somn la cea de veghe.
.

Fenomenul producerii viselor este asemanator cu incalzirea memoriei telefonului mobil ori a hardului uni computer.

Este adevarat ca visele noastre sunt determinate de perceptiile,senzatiile,intamplarile,bucuriile si necazurile subiectului
Redarea intamplarilor in vis nu este una mecanica,gen audio-video ,aici intervenind imaginatia,experienta de viata a fiecaruia dar si rolul creator al mintii umane(chiar daca,initial rolul sau este mai redus,in timp ce aproape de trezire mintea devine mult mai creativa,mai imaginativa) Aici intervine o situatie speciala! Mintea noastra,capacitatea ei de creatie,nu poate fi mintita! Multi oameni care in stare de trezie nu recunosc unele defecte de comportament personale(gelozia,ranchiuna,invidia etc),se viseaza asa cum sunt de fapt! Cei inteligenti inteleg sa-si corijeze defectele despre care afla in vis,ceilalti spun ca nu e adevarat ce au visa

 

Vizitator
Postări: 6
Înregistrat: ‎05-03-2012
0

Re: Cand si de ce visam?

Azi noapte am visat ca participam la aniversarea absolvirii Colegiului National”Alexandru Odobescu”,din Pitesti.Visul are determinare reala intrucat,i,recent,chiar am fost la aniversare!
Daca la inceput,cand mintea mea era mai aproape de faza de subconstienta,visul era difuz,fara a identifica personajele aparute in vis,in momentul apropierii de starea de veghe(de trezire),el a devenit mult mai clar in sensul ca am identificat cu nume prenume si ocupatie colegii participanti!
Am constatat,inca odata,ca visam ceea ce stim,ceea ce cunoastem ori simtim,adica fapte,intamplari si personaje cunoscute !

Vizitator
Postări: 6
Înregistrat: ‎05-03-2012
0

Re: Cand si de ce visam?

Ascultam un interviu al fotbalistului Mihai Nesu,cel care a paralizat in urma unei ciocniri involuntare cu un coleg de echipa,in Olanda.In urma accidentului,Mihai a paralizat de la gat in jos! El afirma ca viseaza permanent ca alearga dar ca nu viseaza ca este paralizat. Visele frecvente ale fotbalistului ,in care el alearga,confirma teoria mea ca in mintea sa a ramas intiparita placerea de a alerga,el fiind recunoscut drept un jucator care alearga mult pe teren.Faptul ca inca nu viseaza despre accidentul care i-a provocat paralizia,se explica prin aceea ca inca nu a inmagazinat suficiente informatii in mintea sa despre necazul suferit si,poate,in mentalul lui exista intentia de a evita amintirile despre raul suferit.Cu timpul,pe masura ce va scapa de paralizie,sigur va visa si despre accidentul suferit si urmarile lui!

 

Vizitator
Postări: 6
Înregistrat: ‎05-03-2012
0

Re: Cand si de ce visam?

Alaltaieri,nepotul meu mi-a aratat ca si-a cumparat un aparat de fotografiat digital si mi-a explicat ce poze frumoase face! Ieri seara,am visat ca nepotul ma ruga sa-mi faca o poza cu aparatul proaspat cumparat! Foarte repede,informatia despre noul aparat s-a materializat in visul meu!