Vodafone

Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Aţi dorit să scrieţi 
Răspuns
Highlighted
Colaborator debutant
Postări: 31
Înregistrat: ‎01-06-2012

Vodafone Smart Prime 7

Salutare tuturor!

Am revenit cu un review pentru Vodafone Smart Prime 7 (Cam tarziu, ce e drept). Mai intai pe partea de design e super ok. Arata si se simte ca un telefon premium. Ecranul putin curbat la margine ii da un look special, asemanator HTC-urilor. Fata de Smart Prime 6, care era destul de bolovanos, Smart Prime 7 are un design mult imbunatatit fiind de asemenea si mai subtire.

Pe partea de hardware apar insa unele critici. Mai intai de toate, downgrade-ul de la Snapdragon-ul 410 al Prime 6 la Snapdragon 210 care se regaseste in Prime 7. Diferentele nu sunt atat de puternice, dar totusi nu te-ai astepta ca de la o editie la alta sa se faca downgrade. Mai intai de toate, procesorul este un ARM Cortex A7, desi renumit pentru consumul lui scazut de baterie, acesta nu exceleaza in ceea ce priveste performanta. Este pe 32 de bits si inferior A53 care este pe 64 de bits si se regaseste pe Prime 6. Gpu-ul este un Andreno 304, din nou, diferit fata de Andreno 306 de pe Prime 6. In benchmark graficile 3D ruleaza la in jur de 5-6 FPS, drept care nu va asteptati sa faceti prea mare gaming pe el.

Adevaratul Bottleneck la acest device este insa memoria RAM. Si desi un modul de RAM pentru telefon costa infirm, producatorul a limitat device-ul tot la 1Gb (Memorie care este arhisuficienta pentru vechiul meu OneTouch POP C7 cu android 4.2, dar complet insuficienta pentru android 6.0). In majoritatea timpului veti observa un consum mediu de 900 mb din cei 953 disponibili. Asta duce la instabilitate a dispozitivului, functionare greoaie cand sunt deschise aplicatii si auto-inchiderea unor aplicatii din lipsa de memorie. Chiar era atat de greu implementarea a minim 2 GB de memorie? Din cauza memoriei veti observa, paradoxal, ca device-ul functioneaza mai rapid atunci cand este pe modul economizor (si implicit performanta redusa) decat atunci cand il are dezactivat. De ce? Pentru ca odata activat saving-mode-ul dezactiveaza majoritatea animatiilor din android, reducand consumul de la 900 de mb la aprox 750 mb.

Camera foto. Camera foto are o interfata mai putin placuta decat la Prime 6, desi calitativ s-ar putea sa o intreaca. Alt paradox pe care l-am intalnit aici e ca desi suporta filmarea si in 1080 ca hardaware si Prime 6 o si are, Prime 7 este limitat la 720. Setata pe modul auto, modulul foto nu prea recunoaste momentele cand ar trebui folosit flash-ul sau nu. Singura parte care m-a surprins pozitiv este camera frontala. Are 5 Mpx si face poze chiar decente.

Pe partea de baterie Smart Prime 7 are o baterie nedetasabila de 2540 MAh care pe mine ma tine un timp record. Incarcata complet, aceasta ma tine in medie 2 zile, 2 zile jumatate cu o utilizare medie a device-ului.

Ecranul este unul IPS LCD de 5 inch care este mai mult decat multumitor. Device-ul vine cu android 6.01 preinstalat.

In final, concluzia acestui review este ca daca vrei un telefon entry-level care sa aiba totusi ultima versiune de android si specificatii decente, Smart Prime 7 este o alegere buna. Daca insa esti utilizator de Prime 6, opinia mea este ca nu se merita upgrade-ul (fiind mai mult un downgrade pe partea de hardware).

Aspecte pozitive:

-Design nou si cu aspect premium

-Android 6.01 Marshmallow

-Camera frontala decenta de 5 Mpx

-4G

-Bateria

 

Aspecte negatve:

-Downgrade la partea de hardware

-Bottleneck setat de acel 1 GB de RAM care sunt insuficienti

-Camera frontala care nu focalizeaza atat de bine

 

P.s. Am ceva probleme cu SD Manager. Practic, desi am formatat cardul SD si are rol de memorie interna, dupa cateva zile, toate datele de pe el dispar, telefonul ne mai fiind capabil de a le citi. Care ar putea fi problema si ce imi recomandati?

Vizitator
Postări: 4
Înregistrat: ‎31-05-2016

Re: Vodafone Smart Prime 7

[ Editat ]

Pentru a formata un card ca si memorie interna, iti trebuie unul ultra, de clasa 10 cel putin si cu o memorie de minim 16GB.

Eu detin un asemenea card si totul este ok, iar aplicatiile si jocurile noi ruleaza perfect pe telefon, dar din pacate si eu am depistat problema stergerii datelor din telefon, dar mi se intampla doar dupa ce dau restart sau shut down la dispozitiv, in rest merge de minune atat timp cat nu se restarteaza ! Inca mai caut o solutie sau o cauza a acestei erori..!